Ny

Vem har gjort Kastanjemannen?

Vem har gjort Kastanjemannen?

Kastanjemannen (danska: Kastanjemanden) är en dansk kriminalserie från 2021, skapad av Dorte Warnøe Høgh, Mikkel Serup och Søren Sveistrup. Serien är baserad på novellen med samma namn av Sveistrup.

Vem är Kastanjemannen mördaren?

Berättandet är ekonomiskt, förtätat och flera gånger gastkramande spännande. Regissörerna Kasper Barfoed och Mikkel Serup har lånat oblygt ur filmhistorien: särskilt David Finchers Se7en, där Kevin Spacey spelade mördaren som iscensatte de sju dödssynderna med utstuderad grymhet, har satt sina spår.

Vilken kanal kan man se Kastanjemannen?

7.7IMDb2021 En kvinna hittas mördad i Köpenhamn och en liten figur gjord av kastanjern leder poliserna till en politikers försvunna barn. oerhört spännande och bör vara en idiotsäker rödvit hit för Netflix.

Var sänds Kastanjemannen?

”Kastanjemannen” på Netflix. Serien – med skådespelarna Danica Curcic, Mikkel Boe Følsgaard samt svenske David Dencik, bland annat – utspelas i en till synes lugn förort till Köpenhamn.

Var går Kastanjemannen?

”Kastanjemannen”, som alltså bygger på Sveistrups egen bok med samma namn, är nära nog den perfekta skandinaviska kriminalaren. Den bryter visserligen ingen ny mark, men den går runt på gamla hederliga, atmosfärrika och höstruskiga ägor som ett rutinerat och självsäkert fullblodsproffs.

Finns Kastanjemannen på riktigt?

Kriminalfallen bakom ”Kastanjemannen” För den rent kriminaldramatiska handlingen hämtade Søren Sveistrup inspiration från verkligheten. Närmare bestämt flera fall där barn försummades i Danmark under 2000-talet.

Vem spelar Gentz i Kastanjemannen?

Polisen Naia Thulin (Danica Curcic) får i uppdrag att tillsammans med kollegorna Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard) och Simon Genz (David Dencik) lösa fallet. De upptäcker snart en koppling till ett mord på en tolvårig flicka året innan, men förstår inte riktigt hur de två fallen hänger samman.

Vem är Kastanjemannen spoiler?

Polisen Mark Hess i ”Kastanjemannen”. Ingen som har sett den danska Netflix-serien ”Kastanjemannen” kan ha missat seriens återkommande barnsång. Nu berättar manusförfattaren Søren Sveistrup, som skrev boken bakom serien, om hur handlingen – och den kusliga barnvisan – uppkom.

Share this post