Blogga

Hur mycket strom drar en kompressor?

Hur mycket ström drar en kompressor?

Efter lite letande på forumet har jag räknat ut att det motsvarar drygt 4 kW. (Osäker på cos-faktorn). I manualen står att vid 0/35 ska motorn dra 2.2 kW och vid 0/50 ska den dra 2.7 kW.

Hur många ampere drar en bergvärmepump?

Hur mycket el drar en bergvärmepump Bergvärmepumpens elförbrukning är i snitt en fjärdedel jämfört med direktverkande el. Årsförbrukningen av el i en villa med bergvärme som har ett årligt värmebehov på 20 000 kWh är därmed endast 5 000 kWh, d.v.s. 416,66 kWh i månaden.

Hur mycket ström drar ett kylskåp i båt?

strömförbrukning för olika kylaggregat. Ett kompressoraggregat (tex Isotherm) med 30-40 l box förbrukar ca 15-20 Ah per dygn om boxen är fylld. En Supercool drar ca 70-75 Ah per dygn. Har du segelbåt bör du alltså välja kompressorkyla.

Hur mycket ström drar ett kylskåp per dygn?

Nu har det gått nästan 2 veckor sedan vi började mäta hur mycket el våra gamla kyl- och frysskåp drar. Hög tid för en första uppföljning. Elförbrukningen har snittat 1,264 kWh per dygn, vilket svarar till cirka 461 kWh per år. Med ett elpris på cirka 1,30 blir det ungefär 600 kr per år.

Hur många ampere drar en värmepump?

Vilken säkring värmepumpen kräver beror på vilken värmepump du köper. Vanligen krävs 10 Ampere, men för kraftigare värmepumpar kan det krävas mer. Tänk också på att värmepumpen kan ligga nära max för vad säkringen klarar av. För att garanti och försäkringar ska gälla ska värmepumpen ha en egen säkring.

Hur mycket drar en luft vatten värmepump?

Så här stor elförbrukning har en luft-vattenvärmepump Som diagrammet visar kan en värmepump dra cirka 6–7 000 kWh per år i de södra och mellersta delarna av Sverige. Från Malmö i söder till Kiruna i norr ligger förbrukningen på mellan 6 578 och 8 582 kWh. Den insparade energin hamnar på mellan 15 422 och 13 415 kWh.

Hur stor Batteribank i båt?

I många båtar känns drömmen om att tuffa runt i skärgården i en vecka utan att elen tar slut ouppnåelig. Vi vet hur du ska göra! Anpassa batteribanken efter förbrukningen. Vår rekommendation är att dygnsförbrukningen ska motsvara 25 procent av din nominella batterikapacitet.

Hur mycket drar ett kylskåp per dag?

Elkostnaden för en ny kyl är cirka 1,18 kronor/dygn och för en ny frys cirka 1,34 kronor/dygn. En ny kyl eller frys behöver cirka 80 procent mindre el än en 15 år gammal. Med en modern kyl och frys sparar du alltså automatiskt mellan 400 och 1000 kronor/år jämfört med äldre utrustning.

Share this post