Trendig

Maste man isolera kallare?

Måste man isolera källare?

Eftersom källaren oftast ligger under marknivå gör den kalla och fuktiga marken som omger källarväggarna att det är extra viktigt med ordentlig och tillräcklig isolering. Bra isolering är inte bara viktigt för att säkerställa en varm och behaglig boendemiljö, men även för att motverka mögel, röta och fuktskador.

Hur isolerar man betongvägg?

Väggar av betong och mursten ska alltid utföras med störst andel isolering på utsidan för att undvika kondensrisk på insidan. På utsidan används en ROCKWOOL putsskiva som ger en heltäckande isolerlösning utan köldbryggor. Isoler-skivorna fästs direkt mot betongväggen och det finns flera olika putssystem på marknaden.

Hur isoleras en Källargrund?

Det bör vara minst en 50 mm bädd av dränerande material under dräneringsrören. ISOVER rekommenderar en sammanlagd isolertjocklek efter tilläggsisolering på minst 50-100 mm på källarvägg. Vill man isolera mer för att spara energi, kan det vara lönsamt upp till 150-200 mm. Källarväggar belastas med jordtryck.

Varför ska man inte montera ångspärr om man vill isolera insidan på en källarvägg?

Tilläggsisolering från insidan Om en komfortåtgärd utförs på insidan skall stålreglar användas eftersom fukt kan skada träreglar. Konstruktionen byggs upp utan luft- ångspärr. OBS! Tilläggsisolering av en källaryttervägg från insidan är en riskkonstruktion.

Hur mycket isolerar betong?

De luftfyllda EPS-partiklarna ger betongen mycket goda värmeisolerande egenskaper. Ingen värme går förlorad nedåt i konstruktionen, utan tas tillvara i golvets yta. Dessutom reflekterar materialet värmestrålningen dit värmen gör störst nytta – i rummet! EPSCement® är obrännbart och avger inga gaser vid brandbelastning.

Hur tilläggsisolerar man innervägg?

Tilläggsisolera ytterväggar utifrån – steg för steg Ta bort eventuella knutbrädor, lockläkt, bottenbrädor, foder runt fönster och dörrar samt spikläkten. Gamla ytterväggar behöver ofta ett förbättrat vindskydd. Saknas ett fullgott vindskydd monteras först ett vindskydd på ytterväggen. Därefter monteras isoleringen.

Share this post