Allmänning

Hur satter man plat runt fonster?

Hur sätter man plåt runt fönster?

Kapa till blecket i fodrets mått plus 20 mm och bocka plåtflikarna likadant som på fönsterblecket. Om du monterar blecket på en stående lockpanel lyfter du läkten med en hammare eller kofot och kilar under blecket. Spika sen blecket mot panelen och fäst läkten igen.

Hur man sätter dörrfoder?

Kapa så många foder som behövs så att de blir cirka 10 centimeter längre än karmens mått. Placera ett foder mot golv och justera så att fodret ligger jämnt med karmen. Använd en spillbit och justera så att 5–10 millimeter av karmens överstycke syns. Markera på sidan av det vertikala fodret var kapningen ska ske.

Vad heter det runt fönster?

Drevning är isolering runt fönstret. De hål på utsidan av karmen som dränerar ut eventuell kondens som bildas innanför första lagret i karmen.

Vad gör man med en Falstång?

Falstång – oumbärlig när du ska böja eller falsa plåt. Med Meec Tools falstång i verktygsväskan är du redo att ta dig an plåtarbeten, så som att vika gavlar på fönsterbleck eller klämma åt falsen vid bandtäckning. Den här varianten har raka käftar, 60 mm arbetsbredd och är tillverkad av smitt stål.

Vad används Salningslist till?

Med salningslister kan du utöka karmens djup. En salningslist är en sorts smyglist som har en rundad kant och en skarp kant mot den synliga sidan, baksidan är slät med två skarpa kanter. Denna list används oftast som påbyggnad till dörrkarmen då väggen är tjockare än vad själva karmen täcker.

Hur kapa Fönstersmyg?

Antingen rundar du bara av dem med lite sandpapper eller sågar du en lagom stor radie. Överdelen och sidostycken blir snyggast om dessa geras i hörnen, dvs. kapade i 45°, vilket lätt görs med en kap- & gersåg. Mät upp rätt längd enligt yttermåttet på fönstret för överdelen och kapa till med 45° i båda ändar.

Hur tjock plåt kan man bocka?

Bockning är ofta ett kostnadseffektivt sätt att producera detaljer som man kanske vanligtvis svetsar, både i mindre och i större serier. Vi kan maximalt bocka 15 mm plåt i kvalitet S355 över 7300 mm. I kortare längder kan man bocka upp till ca 40 mm tjockt material i S355.

Share this post