Populära

Hur underhalla tryckimpregnerat tra?

Hur underhålla tryckimpregnerat trä?

Även om en altan av tryckimpregnerat virke är skyddad mot röta så behöver den ändå skyddas mot fukt. Skrubba din altan med borste och vatten och såpa. Som alternativ kan en högtryckstvätt användas, men om man inte använder rätt munstycke och måttligt tryck finns risken att man sliter upp fibrer.

Vad händer om man målar impregnerat trä?

Även tryckimpregnerat virke måste behandlas. Nytt tryckimpregnerat trä bör stå obehandlat en säsong innan du målar det. Tänk på att alltid kontrollera att fuktkvoten i träet är max 16% före behandling. Räcken och staket som byggs av tryckimpregnerat virke håller betydligt längre än om du bygger med obehandlat virke.

Hur behandla man impregnerat trä?

En stor fördel med tryckimpregnerat trä är just att det är underhållsfritt, men vill du att träet ska bibehålla ett snyggt utseende kan du behandla det med träolja. Det räcker att göra detta en gång om året. Oljebehandlingen hjälper också mot sprickbildningen som kan uppstå när träet åldras och torkar.

Hur behandla Tryckimpregnerad trall?

Hur behandlar jag tryckimpregnerad trall? Impregnerad trall behöver inte behandlas ofta eftersom det har ett skydd mot röta. Däremot är det inte skyddat mot fukt och behöver därför oljas in ungefär en gång om året. Om du vill behålla trallens utseende är det också en anledning till att behandla den med jämna mellanrum.

Hur måla trästaket?

Måla staket

  1. Rengör staketet från smuts med Original målartvätt och skölj rent med vatten efteråt.
  2. Slipa och skrapa bort gammal färg.
  3. Slipa ytan som du ska måla tills den är matt.
  4. Obehandlat staket? Impregnera med Tinova Wood Base Oil.
  5. Grundmåla med Tinova Primer Exterior på alla impregnerade ytor.
  6. Nu är det målardags!

Hur får jag min trall grå?

Idag har det blivit otroligt populärt att kisel-behandla sin altan eller trall. Det är ett sätt att förlänga hållbarheten på träet, minska risken för sprickor och påväxt, men mest av allt – en behandling som gör altanen vackert silvergrå.

Share this post