Populära

Finns elefanter i Kina?

Finns elefanter i Kina?

Den elefanthjord som vandrat hundratals kilometer från sitt reservat i Yunnan provinsen i Kina i över ett års tid, är äntligen på väg hemåt. De 14 asiatiska elefanterna lämnade reservatet nära gränsen till Myanmar och Laos i mars ifjol, och har sedan dess vandrat över 500 kilometer norrut.

Vad äter asiatiska elefanter?

Ibland uppsöker asiatiska elefanter odlingsmark där de äter ris, sockerrör eller bananer. Växtdelarna plockas med hjälp av snabeln och förs till munnen. En vuxen asiatisk elefant äter per dag omkring 150 kg föda. Dessutom uppsöker de minst en gång per dag en vattenansamling.

Hur går det för elefanterna i Kina?

Räddningsaktionen att få tillbaka de migrerande elefanterna, som har varit på resa i nästan 17 månader, har varit allt annat än enkel. Under sin 130 mil långa resa har de vandrat genom städer, byar och åkrar och orsakat stor förödelse. Byggnader har förstörts och grödor för miljoner har ätits upp längs vägen.

Hur stor är den asiatiska elefanten?

Den asiatiska elefanten är något mindre än de afrikanska arterna och har mindre öron. Arten når en mankhöjd mellan 2 och 3,4 meter samt en vikt mellan 2 000 och 5 400 kilogram. Ryggen är i motsats till ryggen hos de afrikanska arterna böjd uppåt.

Vad är familjen elefanter?

Elefanter (Elephantidae) är en familj inom däggdjurs ordningen elefantdjur.Elefanterna är den enda familjen av snabeldjur som inte dött ut.Familjen elefanter omfattar asiatisk elefant, afrikansk savannelefant (tidigare kallad stäppelefant) och afrikansk skogselefant, [1] samt mammutar och ett antal andra utdöda grupper av elefanter.

Vad är elfenben hos elefanter?

Elefanter är stora däggdjur med läderartad tjock hud, tjocka ben, stora öron och snabel. De vuxna djuren har betar av elfenben, hos asiatiska elefantkor är de dock sällan synliga. Det är de översta framtänderna (inte hörntänder) som hos vissa individer når en längd av 3,30 meter.

Share this post