Populära

Har Alfons en mamma?

Har Alfons en mamma?

Var är Alfons mamma? Det är ingen som riktigt vet … Hon kanske är ute och handlar, är i tvättstugan, på semester eller så är dom skilda eller hon kanske till och med är död. Det är upp till var och en att själva fantisera om var hans mamma är.

Hur gammal är faster Fiffi?

Han är 38 år. I samma ålder som Alfons Åbergs pappa.

Har Alfons Åberg näsa?

I Sverige har Alfons Åberg fått ge namn åt ett barnkulturpris och ett kulturhus….Alfons Åberg[redigera | redigera wikitext]

Alfons Åberg
Skapad av Gunilla Bergström
Första framträdande Godnatt, Alfons Åberg (1972)
Anknytning
Bostad Höghus i Sverige

Vad heter Alfons mamma?

Gunilla Bergström, författare till böckerna om Alfons Åberg, har avlidit. – Hon har varit en av de allra största, säger förlagschefen Ann Sköld. I början av karriären arbetade hon som journalist, på bland annat Dagens Nyheter och Aftonbladet. Hon debuterade som författare 1971 med Mias pappa flyttar.

Vad heter Alfons Åbergs syster?

Stor-kusinerna, Bing och Benny, är äldre än Alfons. Dom går i skolan, har klocka och kan läsa. Ibland säger dom att Alfons är för liten för att vara med och leka …

Är Alfons Åberg hemma?

Berättelserna om Alfons utspelar sig ofta i en vardaglig miljö, hemma i lägenheten, på väg till skolan eller ute på fotbollsplan men där Alfons fantasi, funderingar, känslor och påhitt tar berättelsen på vidare äventyr.

Hur många år är Alfons Åberg?

Den första Alfons-boken kom 1972 och sedan dess har det blivit 25 böcker i Alfons-serien. 2012 kom ”Skratta lagom! sa pappa Åberg” och Alfons fyllde 40 år som bokfigur! Det har tryckts drygt 5,4 miljoner Alfons-böcker i Sverige och 4,4 miljoner böcker utomlands, totalt 9,8 miljoner Alfons-böcker (2021).

När kom Alfons Åberg ut?

Gunilla Bergströms böcker är översatta till närmare 40 språk. De 26 fristående titlarna om Alfons ges ständigt ut i nya upplagor. Nära 5 miljoner exemplar har tryckts, bara på den svenska marknaden, sedan den första boken med titeln God natt, Alfons Åberg (1972). Gunilla har också skrivit rim och berättelseböcker.

Vad läste Alfons?

I Stor-Alfons -tre utvalda berättelser att läsa själv har vi samlat berättelser för de lite äldre barnen i ett nytt läseboksformat. Det handlar om hur det känns att ligga vaken för att man ska börja skolan nästa dag, hur långt en människa når och vad krig kan vara när det är på riktigt och inte på lek.

Vad heter karaktärerna i Alfons Åberg?

Alfons Åberg

  • Alfons Åberg. En vanlig kille som bor med sin pappa i någon modern förort – var som helst i världen.
  • Pappa Åberg. Pappa Åberg heter Bertil och är Alfons pappa.
  • Milla. Det här är Milla.
  • Farmor. Farmor heter Sally!
  • Stor-kusinerna. Stor-kusinerna, Bing och Benny, är äldre än Alfons.
  • Faster Fiffi.
  • Viktor.
  • Hamdi.

Vad säger Alfons pappa?

Den moderna föräldern borde lära sig skratta mer – det tycker författaren Gunilla Bergström. “Erkänn att du har fel ibland!”. 2021 är här och alla Sveriges föräldrar skjutsar ungarna mellan träningarna, varvar skärm med tacofredag och roddar med sina barns sociala curling.

Share this post