Allmänning

Vad ar en fullvardesforsakring?

Vad är en fullvärdesförsäkring?

Med en fullvärdesförsäkring kan du få ett nytt hus återuppbyggt om hela ditt hus brinner ner. Beroende på skadans omfattning kan du få ersättning för sanering, reparation och återställande av de delar av huset som har skadats. Vid en totalbrand kan ett likvärdigt hus byggas upp.

Har jag Fullvärdesförsäkring Folksam?

Vad betyder det att jag har fullvärde på min försäkring? Fullvärdesförsäkring innebär att det inte finns någon beloppsgräns för högsta ersättning. Men enligt våra värderings- och ersättningsregler gör vi avdrag för ålder och slitage på olika byggnadsdelar.

Vad täcker försäkringen vid brand?

Hemförsäkringen ersätter skador på dina saker och kan hjälpa till med kostnader om du inte kan bo kvar i din bostad efter branden. Villahem- eller fritidshusförsäkringen kan också ersätta skador på byggnaden som uppstått genom brand.

Har jag Fullvärdesförsäkring?

Vad betyder det att en byggnad är fullvärdesförsäkrad? Svar: Det betyder att ersättningen som betalas ut vid en skada ej är begränsad av något fördefinierat belopp. Till grund för premiesättningen ligger istället en värderingsmetod som bygger på till exempel kvadratmeter och antal våningar.

Hur värderas lösöre Vid brand?

Har du förlorat saker vid till exempel en stöld eller en brand får du ersättning för dina sakers marknadsvärde precis före skadan. En begagnad soffa kommer inte att ersättas som om den varit ny. Den erätts i stället med vad det skulle kosta att köpa en likvärdig, begagnad möbel.

Vad ingår i Villahemförsäkring mellan?

Med villahemförsäkringen kombinerar du villaförsäkring och hemförsäkring. Den fungerar som en vanlig hemförsäkring, men gäller också för skador på själva huset och tomten det står på. En villaförsäkring gäller endast huset och tomten.

Vad ingår i Länsförsäkringars villaförsäkring?

En villaförsäkring gäller endast huset och tomten….Frågor och svar om villahemförsäkring

  • inbrott.
  • bränder.
  • vattenskador.
  • storm- och blixtskador.
  • översvämningsskador.
  • skador på hushållsmaskiner och installationer.

Share this post