Blogga

Hur gor man paskagg av papper?

Hur gör man påskägg av papper?

Så gör du påskägg av papper

  1. Kalkera. Kalkera av mallen på ett smörpapper.
  2. Skär ut 10 ägg. Lägg mallen på ditt utvalda papper.
  3. Biga alla äggen.
  4. Sätt fast tejp eller limma.
  5. Limma ihop delarna.
  6. Fäst sytråd runt ägget.

Hur man tömmer ett ägg?

Skaka ägget och picka sedan ett hål i äggens minst spetsiga ände med en knappnål. Gör ett till, lite större, hål i äggets andra ände. Blås i det lilla hålet, slut munnen så tätt som möjlig mot ägget, så att innehållet kommer ut genom det större hålet. Klart att måla om du vill.

Kan man måla ägg med tusch?

Efter att ha kokat med lökskal är äggen så vackra att man egentligen inte behöver dekorera dem ytterligare. Vill man måla dem rekommenderar Helen Wallin att man målar med tuschpennor i stället för med vattenfärger om man tänker göra mönster. – Det är lättare att hantera och gör att man inte ledsnar så snabbt.

Vilken färg målar man ägg med?

Du kan måla dina ägg med i princip vad som helst som fäster på ytan; tuschpennor, vattenfärg eller så kallad äggfärg. Måla äggen lager för lager och tänk på att skapa kontraster genom att använda både ljusa och mörka färger – bara fantasin sätter gränserna.

Kan man måla kokta ägg?

Färga äggen när de kokas Vill du inte måla äggen som ska ätas går det att färga dem naturligt under kokningen. Om du kokar äggen tillsammans med skal från gul lök blir äggens skal gula. Om du kokar dem med skal från röd lök blir äggskalen rödbruna. Stoppa i lökskalen i det kokande vattnet någon minut före äggen.

Hur man gör påskkort?

Göra egna påskkort Vill du istället göra påskkort till vännerna så kan du ju ta ut svängarna lite och göra något busigt. Det funkar att använda bilder från förra året, då kanske man återuppväcker några minnen också. Annars, varför inte ta en dag och helt enkelt arrangera något som kan bli bra som egna påskkort.

Hur gör man en påskhare?

Jag valde att göra gula rosetter både runt halsen och öronen på påskharen. Sen satt jag fast några påskägg som jag hade från tidigare. Du kan också dekorera med blommor, fjädrar och olika färgs band….

  1. När du klippt kvistarna från björken ska du kolla att de är grönaktiga på insidan.
  2. Välj de längsta kvistarna.

Share this post