Allmänning

Kan man anvanda mollipect och Cocillana samtidigt?

Kan man använda mollipect och Cocillana samtidigt?

Samtidig användning av Cocillana-Etyfin och fentiaziner eller muskelavslappnande medel samt barbiturater, bensodiazepiner eller andra CNS-depressiva medel (andra opioider, lugnande antihistaminer, hypnotika,och narkosläkemedel) ökar risken för sedering, andningsdepression, koma och kan vara livshotande.

Har mollipect några biverkningar?

Eventuella biverkningar Vanliga (kan förekomma hos upp till 1 av 10 användare): Yrsel, huvudvärk, hjärtklappning, darrningar och oro. Nässelfeber och hudutslag. Svårigheter att kissa. Mindre vanliga (kan förekomma hos upp till 1 av 100 användare): Illamående, diarré, kräkningar och sömnlöshet.

Är Slemhosta bättre än torrhosta?

Slemhosta är produktiv hosta, det vill säga att hostan har en viktig nyttofunktion. Slemmet ska ut och det är därför viktigt att inte dämpa hostan. Slem som blir liggande i luftvägarna kan förvärra infektioner genom att det skapas grogrund för bakterier. Torrhosta är irriterande hosta och gör inte mycket nytta.

Hur lång tid tar det för Mollipect att verka?

Normalt tar det cirka 2-3 dygn för huvuddelen av båda innehållsämnena att utsöndras ur kroppen. Utsöndringen av efedrin är pH-beroende och kan variera mycket mellan olika personer, varför spårmängder kan uppmätas ända upp till 5 dygn efter intag.

Vad gör dessa mediciner för högt blodtryck?

Dessa är välbeprövade sedan länge och har visat god effekt mot den ökade risk för sjukdom som högt blodtryck ger. De leder till att njurarna släpper ifrån sig mer vätska till urinen, mängden vätska i blodet minskar därmed och blodtrycket sjunker. Exempel på sådana mediciner är Salures, Esidrex.

Vilka är de vanligaste blodtrycksmedicinerna?

De vanligaste blodtrycksmedicinerna tillhör en av fem grupper: ACE-hämmare, väskedrivande, kalciumflödeshämmare, betablockare och AII-blockerare.

Vad är mediciner som sänker blodtrycket?

Dessa mediciner verkar genom att vidga blodkärlen i kroppen och därmed sänka blodtrycket. De vanligaste medicinerna här är Felodipin(Plendil), Amlodipin (Norvasc) och Isradipin (Lomir). Namnet slutar alltså ofta på -dipin. Vanliga biverkningar är huvudvärk (i början) och svullnad av vaderna.

Share this post