Blogga

Vilket land i Afrika ar bast pa fotboll?

Vilket land i Afrika är bäst på fotboll?

Det mest framgångsrika laget är Egypten, som har vunnit sju gånger (bland annat tre mästerskap i följd 2006, 2008 och 2010). Därefter följer Ghana och Kamerun, med fyra vinster vardera. Ghana och Egypten är även de två länder som har varit värdnation för mästerskapet flest gånger (fyra vardera).

Vilka vann afrikanska mästerskapen 2020?

Egypten vann straffdrama – klart för final i afrikanska mästerskapen.

Var kan man se afrikanska mästerskapet?

24 nationer ska göra upp om vilket lag som är bäst i Afrika. I de afrikanska mästerskapen kommer världsstjärnor som Mohamed Salah, Riyad Mahrez och Sadio Mané att försöka leda sina landslag mot guld. Här är en genomgång inför mästerskapet som avgörs i Kamerun och där alla matcher sänds på Viaplay.

När börjar afrikanska mästerskapet?

Afrikanska mästerskapen 2021 pågår mellan den 9 januari och 6 februari (2022). Värdland är Kamerun och det är totalt 24 lag som deltar i mästerskapen. Regerande mästare är Algeriet som vann 2019 års turnering genom att slå Senegal med 1-0 i finalen.

Vilka visar Afrikanska mästerskapen?

Viaplay visar även TotalEnergies CAF Confederation Cup 2021/22 och 2022/23, Afrikas näststörsta internationella klubbturnering, och TotalEnergies CAF Super Cup 2022 som spelas mellan vinnarna av CAF Champions League och CAF Confederation Cup.

Hur länge är Afrikanska mästerskapen?

När spelas Afrikanska mästerskapen? Afrikanska mästerskapen börjar den nionde januari och pågår till sjätte februari. Algeriet är regerande mästare.

Vilken kanal sänder Afrikanska mästerskapet?

Viaplay fortsätter sin storsatsning på internationell fotboll. Nu är det klart att samtliga 52 matcher från herrarnas afrikanska mästerskap som drar i gång 9 januari – visas på Viaplay. Dessutom har Viaplay säkrat rättigheterna till damernas afrikanska mästerskap samt CAF Champions League i ett flerårigt partnerskap.

Vilka sänder Afrikanska mästerskapen 2022?

Vilka sänder Afrikanska mästerskapen? Viaplay sänder samtliga 52 matcher som spelas under turneringen.

När slutar Afrikanska mästerskapet?

De Afrikanska mästerskapen 2021 kommer att spelas i Kamerun från 9 januari till 6 februari 2022. För första gången i tävlingens historia kommer hela 24 nationer att delta i kontinentens största fotbollsturnering.

Share this post