Blogga

Hur mycket kostar ett gront SL kort?

Hur mycket kostar ett grönt SL kort?

Det blippas i gröna kortläsare och kan beställas hos SL och skickas då hem med posten. Det kan också hämtas vid SL:s kundcenter på T-centralen. Kortbytet kostar 30 miljoner kronor och beräknas vara fullt utbyggt i mars 2022. Access-systemet fasas ut och ska vara helt ersatt under 2023.

Hur ser SL-kortet ut?

Det nya SL-kortet: Gröna kort kommer att blippas i gröna kortläsare. Kortet kan beställas hos SL och skickas då hem med posten. Det kan också hämtas i SL:s kundcenter vid T-centralen. Kortbytet kostar 30 miljoner kronor och beräknas vara fullt utbyggt i mars 2022.

Kan man se saldo på SL kort?

Hur fungerar appen? Med ResSaldo får du saldot direkt från kortet, och det är uppdaterat direkt efter att du stämplat. Appen visar: saldo, kortets giltighet, tidpunkt för senaste stämpling, sista tid för byte samt detaljerad information om senaste resan/stämplingen.

Hur får man ett Grönt SL kort?

Från 10 maj får den som köper biljett hos SL:s ombud och spärrkiosker biljetten på ett nytt grönt SL-kort.

Vad kostar SL Access kort?

Avgift för plastkort: 20 kr (engångsavgift, kan inte lösas tillbaka). SL Access kortet kan laddas med ett valfritt belopp (minimum 100 kr). Flera personer kan resa på samma kort men detta måste då registreras manuellt i biljettkassan eller av chauffören. Enkelbiljett kostar 31 kr/person med ett SL Accesskort.

Hur funkar betalkort på SL?

Så fungerar det Blippa ditt betalkort genom att föra den till den gröna läsaren vid spärren på bussen, betalstolpen eller de olika plattformarna. Tjänsten fungerar för alla kontaktlösa Visa/Mastercard/American Express (och alla enheter/devicer som stödjer NFC), från alla kortutgivare i världen.

När slutar Accesskortet fungera?

2023 ersätter det slutgiltigt accesskortet, säger Henrik Palmér, ansvarig för biljettsystemet vid trafikförvaltningen. Sätten att betala för sig i SL-trafiken har ändrats radikalt på senare år. Det nya SL-kortet är en skapelse för dem som inte vill betala med sitt bankkort eller sin mobil.

Hur kan man se hur mycket pengar man har på sitt busskort?

ResSaldo är en nysläppt app till alla Android-telefoner med NFC-stöd* som gör det enkelt att kolla hur många dagar eller kronor man har kvar på sitt kollektivtrafiks-kort. Genom att föra sitt kollektivtrafiks-kort mot telefonen så får man snabbt upp saldot på hur många kronor man har kvar att åka för.

Share this post