Ny

Vad ska rapporteras till Collectum?

Vad ska rapporteras till Collectum?

Varje månad ska ni rapportera den utbetalda bruttolönen för varje anställd i internetkontoret, oavsett om lönen har ändrats från föregående månad eller inte. Grundprincipen är att lön och tillägg till lön ska tas med, men inte kostnadsersättningar. efter bruttolöneavdrag, exempelvis förmånsbil.

Vad är pensionsgrundande ITP1?

Så här fungerar tjänstepensionen ITP1 Den beräknas på den lön som ska vara pensionsgrundande. Avgiften (premien) är 4,5 procent på kontant utbetald bruttolön varje månad upp till 7,5 inkomstbasbelopp. Har du lön som överstiger detta belopp betalar arbetsgivaren 30 procent i pensionsavgift för denna del.

Måste arbetsgivare betala kronofogden?

Du får alltid behålla ditt förbehållsbelopp Det som blir över av din lön när dessa kostnader är borträknade betalar din arbetsgivare till oss. Vi ser till att de som du har skulder till (dina borgenärer) får betalt. Har du skulder för underhåll, böter eller skatt, betalar vi de skulderna först.

Vilka omfattas av Collectum?

Tjänstepensionen ITP ger dig Du har antingen ITP 1 eller ITP 2. Normalt sett har du ITP 1 om du är född 1979 eller senare och ITP 2 om du är född 1978 eller tidigare. På vissa företag har dock alla tjänstemän ITP 1, oavsett ålder. Logga in på Mina sidor.

Vad betyder pensionsmedförande lön?

Den pensionsmedförande lönen ligger till grund för hur stor pension du får. Den kan skilja sig från din verkliga lön inom vissa tjänstepensioner. Reglerna för vad som räknas in i den pensionsmedförande lönen kan variera beroende på om du har ett kollektivavtal eller individuellt avtal.

Vad är pensionsmedförande årslön?

I vissa tjänstepensionssystem kan den pensionsmedförande lönen skilja sig från din verkliga lön. Reglerna för vad som räknas in i den pensionsmedförande lönen kan variera beroende på kollektivavtal eller det individuella avtalet. Även årsinkomst över 7,5 inkomstbasbelopp är oftast pensionsmedförande.

Share this post