Trendig

Hur ofta ska man byta HEPA-filter?

Hur ofta ska man byta HEPA-filter?

Oavsett om det sitter ett vanligt dammsugarfilter eller ett HEPA-filter i din dammsugare, ska det bytas minst en gång per år.

Kan man tvätta HEPA-filter?

A) Den veckade delen (EPA/HEPA eller allergifilter) kan inte tvättas. Du kan rengöra den genom att knacka den över en papperskorg eller borsta av den.

Vad är HEPA?

HEPA står för High Efficiency Particulate Air. Det är ett särskilt filter som fångar upp mikroskopiska partiklar som finns i dammsugarens utblås.

Vad menas med HEPA-filter?

Ett HEPA-filter är ett luftfilter som filtrerar bort luftburna partiklar. Beroende på vilken klass filtret har filtrerar det olika mycket, som exempel filtrerar ett filter i klass H13 bort mer än 99,95% av partiklarna i luften.

Hur tvätta Hepa filter Electrolux?

Lösning

  1. Skölj filtret i kallt vatten. Knacka på filterramen för att avlägsna vattnet.
  2. Låt filtret torka i 24 timmar innan du sätter tillbaka det i maskinen.
  3. Filter finns att köpa på våran webshop.

Hur tvätta HEPA filter Electrolux?

Vilket HEPA filter?

Alla HEPA 14-filter testas för att säkra att de verkligen fångar upp 99,999 % av alla partiklar. Man kan också lägga märke till att endast klass 13 och 14 är berättigade till att betecknas som High Efficiency Particulate Air. De övriga klasserna betecknas som Efficiency Particulate Air och förkortas därmed EPA.

Vilket HEPA-filter är bäst?

Allergivänlig dammsugare med HEPA-filter För dig som är dammallergiker och vill ha en allergivänlig dammsugare rekommenderar vi dammsugare med HEPA-filter i klasserna H13 och H14. Ett H13-filter avlägsnar ca 99,95% av luftens dammpartiklar medan H14 ser till att hela 99,995% filtreras bort.

Måste man ha HEPA-filter?

– Just ett HEPA-filter stoppar väldigt små partiklar som till exempel mikrodamm. Det kan rena luften med upp till 95-99% vilket gör att det är speciellt bra för allergiker och miljöer där många personer vistas samtidigt. Men då ska du också byta ut det med jämna mellanrum.

Share this post