Blogga

Hur har pandemin paverkat samhallet?

Hur har pandemin påverkat samhället?

Minskad efterfrågan och ökad arbetslöshet i vissa branscher kan till exempel leda till att fler får svårt att försörja sig och en ökad risk för psykisk ohälsa. Vi har belyst tänkbara konsekvenser av pandemin ur ett brett folkhälsoperspektiv.

När spreds Covid i Sverige?

Undersökningen visar att smittan sannolikt kommit in i Sverige från ett flertal olika länder. Provsvaren som analyserats visar att de tre identifierade genetiska grupperna av SARS-CoV-2 förekom bland resenärer från flera olika europeiska länder och USA redan i slutet av februari och i början av mars.

När hände vad under pandemin?

I vår interaktiva tidslinje kan du välja vilken händelse du vill veta mer om och klicka dig vidare för fördjupad information. Tidslinjen sträcker sig i dagsläget från december 2019, då de första fallen av covid-19 i Kina rapporteras av WHO, fram till januari 2022.

Hur har folkhälsan påverkats av covid-19 pandemin?

de grupper som redan före pandemin hade förhöjd risk för ohälsa har drabbats mest inom skolan, på arbetsmarknaden och i samhället i stort. den allmänna hälsan är fortsätt god, men något fler uppger lätta psykiska besvär. fysisk aktivitet har minskat och stillasittande ökat.

Var kommer namnet Corona ifrån?

Namnet kommer från att viruset ser kronliknande ut i ett förstorat tillstånd. Det finns ett flertal olika coronavirus ‒ de flesta kan ses hos olika djurarter. Några få typer av coronavirus kan smitta mellan djur och människor. Totalt finns sju typer av coronavirus som kan drabba människor.

Är covid-19 pandemin över?

Men även om fallen av covid-19 minskar så är pandemin inte över, det är fortsatt många som smittas. Just nu pågår den nationella vaccinationsveckan i hela landet. Syftet är att få fler att skydda sig mot covid-19 genom vaccination. – Idag har 61 procent i befolkningen över 18 år tagit sin tredje vaccindos.

Share this post