Blogga

Kan man anvanda Langdpjaxor till langfardsskridskor?

Kan man använda Längdpjäxor till långfärdsskridskor?

Går det att använda samma pjäxor till både längdskidor och långfärdsskridskor? Ja, med en kombipjäxa går det. Den har vriststöd som en skatepjäxa, men mjuk sula som en klassisk pjäxa. Detta är en lösning för dig som vill motionera och åka fort, för fikaturer finns lämpligare pjäxor.

Kan man åka skridskor på kottlasjön?

Skridskor, Kottlasjön Åkning sker på egen risk. Ta det alltid försiktigt när du åker på naturisar. Särskilt vid bryggor eller liknande och där vattnet kan befaras vara lite strömt. Tänk på att omslag i vädret snabbt kan förändra isens tjocklek.

Vilken längd på längdskidor ska man ha?

Vilken längd på skidorna ska du välja? För att beräkna rätt längd på dina skidor för klassisk stil bör du ta din egen kroppslängd och lägga till 15 till 20 centimeter, men också ta hänsyn till din vikt och tekniska förmåga. Dessutom så är det förnuftigt att följa tillverkarens rekommendationer.

Hur långa stavar ska man ha till långfärdsskridskor?

Längden på skridskostavar bör vara ca 15-20 cm kortare än din egen längd. En ispik bör vara så lång att du har ungefär 90 grader i armbågsleden när du håller piken framför dig (med skridskor på).

Hur tjock ska isen vara för att den ska vara säker?

Det ska vara minst tio centimeters kärnis för att du ska kunna gå på den. Kärnisen är genomskinlig och hård. Mörkare färg tyder på en tunnare is. Var försiktig om du ser tjocka drivor av snö, isen kan vara bortsmält under snön.

Hur långt är det runt Kottlasjön?

Sjönära vandringsstig runt Kottlasjön. Längs stigen finns badplatser, grillplatser, vindskydd, intressant och skyltad kulturbebyggelse (Trasthagen), sittbänkar och utomhusgym. Lätt att nå från Kottla station, lidingötåget och buss 201 från och till Ropsten. Längd ca 5km.

Måste man ha hjälm i Sälen?

I Sälenfjällen behövs inget tjat för att få på barnen varma kläder, pjäxor och hjälmar.

Share this post