Populära

Varfor ska man ta vatskeersattning?

Varför ska man ta vätskeersättning?

Vätskeersättning är en speciell salt- och sockerlösning. Det är det bästa vuxna och barn kan dricka för att återställa vätskebalansen. Vätskebrist uppstår när kroppen förlorar mer vätska än vad den får i sig. Vatten och salter är nödvändiga för att du ska må bra, men de försvinner ur kroppen vid vätskebrist.

Vem behöver Resorb?

Resorb brustablett Apelsin är vätskeersättning med smak av apelsin. Används vid vätskebrist på grund av fysisk aktivitet eller varmt klimat, men kan även användas vid andra påfrestningar som negativt påverkar kroppens salt- och vätskebalans, så som vid diarréer eller kräkningar.

Hur ofta ska man ta vätskeersättning?

− Det beror egentligen på hur mycket man svettas och vad man gör, är man exempelvis i skuggan hela dagen behöver man mindre vätska. Generellt sett räcker det att dricka 1 ½ – 2 liter vätska om dagen. Vad ska man äta för att få i sig extra vätska? − Frukt och grönsaker är bra livsmedel för att få i sig vätska.

Är det bra att dricka Resorb?

Resorbs innehåller socker och salt som ökar kroppens upptagningsförmåga av vatten och motverkar uttorkning. Under vinterperioden då det florerar mycket virus och bakterier som orsakar bland annat feber och vinterkräksjuka är Resorb ett bra medel för att ge kroppen en chans att återhämta sig snabbare.

När ska man ta vätskeersättning?

Om man är frisk och kan äta och dricka som vanligt räcker det att dricka när man är törstig, men gärna lite extra nu när det är väldigt varmt. Det är främst de grupper som är i riskzonen som behöver vätskeersättning: äldre, sjuka och små barn.

Hur mycket vätskeersättning ska man dricka per dag?

Hur många gånger per dag ska jag dricka vätskeersättning? Enligt Karolinska institutet är det svårt att uppskatta exakt hur mycket varje enskild person behöver dricka per dag. KI själva säger att 1,5-2 liter per dag är rimligt, vilket då även innefattar vätskeersättning.

Share this post