Frågor

Hur bokar jag dos 4?

Hur bokar jag dos 4?

De allra flesta kan ta dos fyra när det har gått fyra månader sedan den senaste dosen. Du som har Downs syndrom kan ta dos fyra när det gått tre månader sedan den senaste dosen. Du som har nedsatt immunförsvar och har fått en extrados kan ta din påfyllnadsdos när det gått tre månader sedan din senaste dos.

När får jag boka dos 3?

Den mest prioriterade gruppen just nu är personer födda 1956 eller tidigare. När vaccinationstäckningen för dos tre i denna stora grupp är hög, kommer andra grupper successivt att kunna släppas på. Det ska gå minst sex månader mellan dos 2 och dos 3, och för dig som är född 1956 eller tidigare gäller fem månader.

Kan man boka om sin Vaccinationstid?

När du har fått en tid för vaccination är det viktigt att du prioriterar den. Ombokning är endast möjligt om starka skäl föreligger, eftersom det krävs en omfattande planering för att alla ska få sina två doser inom rekommenderat intervall.

Hur bokar man dos 3 i Stockholm?

För den som bokar i appen Alltid Öppet går det att få en tid väldigt snabbt. Erbjudandet om dos tre finns redan i appen för alla i rätt ålder och där det har passerat 5 månader sedan den andra dosen.

Vilka kan få dos 4?

Folkhälsomyndigheten rekommenderar en andra påfyllnadsdos vaccin (dos 4) mot covid-19 till personer som bor på SÄBO, har hemtjänst eller hemsjukvård…

När kan man ta 4 E sprutan?

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att personer som är 65 år och äldre erbjuds en fjärde dos vaccin mot covid-19. Smittspridningen fortgår i Sverige och ökar i delar av Europa. Fler har nytta av ett ökat skydd mot allvarlig sjukdom och död i covid-19.

När får man ta dos 3 efter Covid?

Du kan ta den första påfyllnadsdosen (dos 3) tidigast tre månader efter att du fick dos två av primärvaccinationen. Vissa grupper erbjuds en andra påfyllnadsdos (dos 4) tidigast fyra månader efter den första påfyllnadsdosen.

När får man ta dos 3 Västra Götaland?

Personer som är 12-17 år vaccineras med två doser. Personer som är 18-79 år vaccineras med tre doser. Personer som är 80 år och äldre eller bor på SÄBO, har hemtjänst eller hemsjukvård vaccineras med fyra doser.

Vad är Bokningskod vaccin?

Skriv in mobilnummer och bokningskod. Koden fick du i din bokningsbekräftelse via sms.

Vilka kan ta dos 3 i Stockholm?

– Vi kan nu erbjuda den tredje dosen till alla som fick sin andra dos 15 juni eller tidigare och som är 18 år fyllda. Det ska ha gått 6 månader eller längre sedan andra dosen. I närtid kommer vi också att kunna öppna upp för fler grupper och personer, säger regionens vaccinationssamordnare Magnus Thyberg.

När får man ta dos 3 i Stockholm?

Sms skickas ut från och med i dag 4 april till de invånare som har appen Alltid öppet och där det gått fyra månader från det att man tagit dos 3. Vecka 14: Personer 75-79 år (födda 1947 eller tidigare). Vecka 15: Personer 70-74 år (födda 1952 eller tidigare). Vecka 16: Personer 65-69 år (födda 1957 eller tidigare).

Share this post