Allmänning

Vad smakar Black Garlic?

Vad smakar Black Garlic?

Resultatet blir en mörk, rostad och söt vitlök som i smak påminner om sirap och balsamvinäger, fullpackad med fantastisk umami. Den svarta vitlöken innehåller dessutom nästan dubbelt så mycket cellstärkande antioxidanter som rå vitlök. Forskning har också visat att den har en god inverkan på kolesterolet.

Finns svart vitlök?

Svart vitlök är en vitlök som är torkad under en övervakad flerstegsprocess som ger löken en unik och fantastisk smak och karaktär. Den svarta vitlöken är en ruskigt bra matlagningskompis som med sina umami-stinna mjuka lökklyftor ger smak och doftnoter av balsomico, choklad, lakrits, läder, rök och tryffel.

Hur odlar man svart vitlök?

Efter sorteringen läggs vitlökarna på rostfria plåtar i en speciell maskin som med hög luftfuktighet och en programmerad värmecykel processar vitlöken i 9 dagar. Därefter startas en torkprocess där vitlökarna sakta torkar och får sin lite sega konsistens och djupa färg.

Var köper jag svart vitlök?

Vi säljer vår vitlök både som färsk, som torkad och som fermenterad. Den fermenterade vitlöken blir det vi kallar svart vitlök, en otrolig krydda i maten. Vitlökens resa tar sin början redan hösten innan skördeåret. När vi får sättlöken levererad är det i form av hela huvuden som vi klyftar.

Var köper man fermenterad vitlök?

Har vitlök antiinflammatorisk effekt?

Vitlök är en starkt antiinflammatorisk växt och studier visar effekt på både bakterier och virus. Det är en av Må bra cocktailens topp tio vad gäller läkande växter. Den innehåller flera olika substanser med medicinska effekter och räknas som en av de mest näringsrika grönsakerna. Innehåller antioxidanter och eteriska oljor

Hur gör du en vitlöksklyfta om dagen?

Ät en vitlöksklyfta om dagen 1 Vitlök höjer dina försvar och skyddar från sjukdom 2 Vitlök är bra för blodet och tillhandahåller flertalet vitaminer och mineraler 3 Vitlök stimulerar produktionen av magsafter och förbättrar matsmältningen

Hur mycket antioxidanter innehåller Vitlöken?

Vitlöken är en viktig antioxidant och dess ORAC-värde är så högt som 29 300 per 100 gram, vilket är jämförbart med Ingefära. Den innehåller Kalcium, Järn, Fosfor, Selen, A, B1, B2, C vitamin och Niacin samt eteriska oljor. Den mest verksamma är Allicin som fungerar antibakteriellt.

Share this post