Trendig

Vilket ar uppfanns Solvatten?

Vilket år uppfanns Solvatten?

Brist på rent vatten leder till att 1,8 miljoner människor världen över avlider varje år på grund av diarrésjukdomar. Därför ville hon ta fram en vattenrenare som var billig och enkel att använda. Den första prototypen av Petra Wadströms uppfinning blev färdig 2003. Vägen till framgång blev lång.

Vad uppfann Petra Wadström?

Petra Wadström, född 20 februari 1952, är en svensk uppfinnare som ligger bakom innovationen Solvatten.

När började man tvätta sig?

Allt tros ha haft sin början runt 3000 F.Kr. i Mesopotamien och det äldsta antagna såpreceptet som har kunnat uppbringas finns nedskrivet på lerkrukor. Antagligen råkade någon blanda djurfett med aska och märkte att det skummade och rengjorde. Det framgår att blandningen användes utvärtes men tyvärr inte mot vad.

Var kan man köpa Solvatten?

Med Solvatten är det möjligt. I gåvobutiken kan företagskunder och privatpersoner köpa gåvor som ger rent vatten till behövande. Genom att ge bort en Solvattenrenare får en behövande barnfamilj i ett utvecklingsland 40 liter varmt och rent vatten dagligen under en hel barndom.

Hur fungerar Solvatten?

Solvatten är en svart dunk med ett handtag på toppen. Man häller tio liter smutsigt vatten genom ett filter och viker upp dunken som en bok mot solen. Filtret minskar grumlighet och solens strålar renar vattnet. – En transparent plast släpper igenom UV-ljus som är elakt mot mikroorganismerna.

Vad gör Solvatten?

Solvatten är en 10-liters portabel vattenrenare som renar och hettar upp vatten med hjälp av solljus. Produkten har tagits fram av uppfinnaren och entreprenören Petra Wadström. Den riktar sig till användare i tredje världen som med rent och hett vatten kan minska både familjens sjukvårdskostnader och vedbehov.

Hur ofta tvättade man sig på 1800-talet?

I Sverige i övrigt tvättade man sig mer ordentligt en gång i veckan – på lördagen. Hela kroppen badades dock bara några gånger om året, framförallt vid julen. Då lögade man sig i en trätunna, husfar först och därefter gårdsfolket i tur och ordning, i samma vatten. Detta gällde alla samhällsklasser.

Hur mycket kostar Solvatten?

SOLVATTEN tillhör en liten grupp vattenreningsmetoder som når WHO’s högsta kvalitetsnivå för dricksvatten. En behållare ger 40 liter rent vatten per dag och kostar 1200:-, vi har skänkt för fyra behållare.

Share this post