Trendig

Vad ska jag gora mitt barn har asperger?

Vad ska jag göra mitt barn har asperger?

Att få ett barn med Asperger/AST innebär inte sällan att komplexa och motstridiga processer väcks i föräldern. Man vill skydda, förstå, förmedla kunskap om sitt barn och hur det fungerar och också lyfta de många starka sidor som ändå finns.

Hur hjälper man någon med Aspergers?

Du kan få olika stöd, det beror på vad du behöver. Det kan till exempel vara att få träna på situationer som är svåra för dig. Du kan få träffas i grupp med andra som har samma diagnos. Ibland kan en person på habiliteringen också hjälpa dig när du ska ha kontakt med Försäkringskassan eller andra myndigheter.

Vad skall du göra för att testa Asperger?

Test: Asperger 1 Det innehåller 16 frågor och skall inte ta mer än 5 – 10 minuter. 2 Svara så sanningsenligt som möjligt, välj det svaret som passar bäst. 3 Vi sparar inga personliga uppgifter.

Kan du ha andra svårigheter samtidigt med autism?

Du kan ha svårigheter att tolka det du hör, medan det ofta är lättare att uppfatta det som du kan se. Vanligt med andra tillstånd samtidigt. Du kan ofta ha andra svårigheter samtidigt med autism. Följande diagnoser är vanliga: dyslexi, språkstörning eller inlärningssvårigheter.

Kan barn med autism ha rätt till stöd?

Barn med autism kan ibland ha rätt till stöd enligt lagen om stöd till vissa funktionshindrade, LSS. Stöd som vuxen. Många som har autism lever ett självständigt liv som vuxna. Ibland kan det behövas stöd i vardagen med att till exempel hitta sysselsättning eller boende.

Kan barn med autism ha en annorlunda språkutveckling?

Vissa barn med autism kan ha en sen och annorlunda språkutveckling. Ibland kan barnet stanna eller backa i sin utveckling efter att ha kommit igång med att säga några ord. Det är också viktigt att förskolan informerar skolan om vilket stöd ditt barn behöver.

Share this post