Blogga

Vad ar 800 metoden?

Vad är 800 metoden?

Då kan Dr Michael Mosleys 800-metod vara något för dig. Det är en variant på den kända 5:2-dieten, men istället för att äta 500 kcal två dagar i veckan äter du 800 kcal samtliga dagar i två till 12 veckor innan du går över nästkommande steg.

Vad är mosleys metod?

Så fungerar nya Mosley-metoden I 800-metoden äter man medelhavskost, begränsat med kolhydrater och mer av grönsaker och fibrer. Vinningen, utöver att man går ner i vikt om man behöver det, menar dr Mosley är att man håller vikten och minskar risken för hjärt-kärlsjukdom, cancer och diabetes typ 2.

Hur mycket protein kan man få i sig med en blandad kost?

Det motsvarar minst 50-70 gram protein per dag. Det är lätt att få i sig det med en blandad kost. Enligt Livsmedelsverkets senaste undersökning om matvanorna i Sverige kommer i genomsnitt 17 procent av kalorierna från protein.

Vad är god kvalitet protein?

WHO definierar ”good quality protein” som protein med ett PDCAAS-värde på 1 eller högre . Det kan översättas till fullvärdigt, men vi använder oftare begreppet bra proteinkvalitet. De flesta animaliska livsmedel har hög proteinkvalitet.

Varför Ska man få i sig protein när man tränar?

Protein och träning Fysisk aktivitet gör att man får mer muskler, vilket ökar proteinomsättningen i musklerna. Mycket hård träning, särskilt uthållighetsidrott, leder även till att nedbrytningen av muskler ökar och att musklerna på grund av detta behöver ”repareras”. Därför är det viktigt att få i sig protein när man tränar.

Hur mycket protein behövs för att minska kroppsvikt och Dag?

För personer över 65 år bör proteinet bidra med 15-20 procent av energin. Personer med låga energiintag, under 8 megajoule (MJ) eller 1920 kilokalorier (kcal) per dag, behöver öka andelen protein så att den fortfarande motsvarar cirka 1,1 gram protein per kilo kroppsvikt och dag.

Share this post