Allmänning

Hur lange star sig tillagad blodpudding?

Hur länge står sig tillagad blodpudding?

Förvaring

Temperatur (°C): Max: 8 °C
Total hållbarhet (dagar): 60
Förvaringsinstruktioner: Kylvara: Högst +8°C.
Användningsinstruktioner: Öppnad förpackning förvaras högst +8°C 3-5.

Är blodpudding tillagad?

Blodpudding är tänkt att tillagas, men den räknas inte som en ”rå ” produkt. Blodpuddingen värmebehandlas vid tillverkningen. Du behöver därför inte oroa dig för att det finns toxoplasma eller listeria i blodpuddingen även om den inte är helt genomstekt.

Vad är Blodpulver i blodpudding?

Blodpudding görs traditionellt av grisblod, öl, rågmjöl, grisfett och kryddor, som gräddas i ett vattenbad i ugnen. Innan den äts skivas den och steks. Ofta serverad med lingonsylt. Den mesta industriellt tillverkade blodpuddingen är tillverkad av blodpulver eller blodprotein istället för riktigt blod.

Hur länge håller en öppnad förpackning blodpudding?

Öppnad förpackning förvaras högst +8°C 3-5 dagar.

Hur länge håller sig stekt Blodpudding i kylen?

Stek ca 1 cm tjocka skivor på svag värme i ytterst lite fett. Servera med knaperstekt fläsk och rårörda lingon. Blodpuddingen kan serveras nygräddad eller förvaras i kylskåp några dagar. Den kan också djupfrysas och håller då i ca 3 månader.

Kan man äta gammal blodpudding?

Fakta. Tänk på att bäst före datum bara är en rekommendation från tillverkaren. Ofta går det att äta innehållet flera dagar senare.

Kan man värma blodpudding?

Själv får jag nöja mig med köpt pudding, men den tillagas antingen genom att ångkokas eller genom att värmas i vattenbad i mikron. Blodpuddingen skivas i tunna skivor och steks på medelvärme. Till den serveras smulad fetaost, knaperstekt bacon och lingonsylt.

Kan man äta blodpudding efter bäst före?

Tänk på att bäst före datum bara är en rekommendation från tillverkaren. Ofta går det att äta innehållet flera dagar senare.

Share this post