Allmänning

Hur lange far man ga till UMO Stockholm?

Hur länge får man gå till UMO Stockholm?

Det är olika på olika mottagningar mellan vilka åldrar de tar emot unga. Men du brukar få hjälp på en ungdomsmottagningen från att du är 12 eller 13 år tills du är mellan 20 och 25 år. Kontakta den mottagningen du vill komma till för att höra vad som gäller hos just dem.

Vart vänder man sig efter ungdomsmottagningen?

Du kan testa dig på flera ställen och på olika sätt: På en ungdomsmottagning, hud- och könsmottagning eller vårdcentral. På vissa orter finns också särskilda mottagningar där män som har sex med män kan testa sig. Du som har snippa kan också gå till en barnmorskemottagning eller privat gynekologisk mottagning.

Vad gör en kurator på ungdomsmottagning?

Kuratorn på ungdomsmottagningen arbetar ofta tvärprofessionellt och i ett nära samarbete med medicinsk personal. Kuratorn på ungdomsmottagningen arbetar på ungdomens uppdrag. Kuratorn ska ha ett positivt förhållningssätt till sexuella och reproduktiva rättigheter samt ett normmedvetet och salutogent perspektiv.

Hur ser man sin bokade tid på ungdomsmottagningen?

På ungdomsmottagningarnas egna sidor här på UMO.se står det om de använder 1177 Vårdguidens e-tjänster….Här är några exempel på vad du kan göra på många mottagningar:

  1. Boka, avboka eller omboka tid.
  2. Se dina bokade tider.
  3. Förnya recept.

Kan man gå till vilken UMO som helst?

Du får gå till vilken ungdomsmottagning du vill i hela landet, oavsett var du är folkbokförd.

Måste föräldrarna veta om man ska ha p piller?

Svar. Nej, dina föräldrar måste inte veta eller godkänna att du skaffar p-piller, eller nåt annat skydd mot graviditet. Men det är bra om du kan berätta det för dem. Det beror på att de ansvarar för dig, din hälsa och vilka läkemedel du tar.

Hur kollar jag mina journaler?

Det finns flera sätt att läsa sin journal på. Ett sätt är att läsa journalen via nätet genom att logga in på 1177.se. Det varierar mellan regionerna hur mycket information du kan se i journalen när du loggar in. Du kan också kontakta det ställe där du har behandlats om du vill läsa din journal.

Share this post