Allmänning

Hur gammal farbror Melker?

Hur gammal farbror Melker?

Conversation. Då fick man precis veta att Torsten Lilliecrona var 43 år gammal när han spelade Farbror Melker. Varsågoda att få ålderspanik. Exakt.

Vem spelar farbror Melker?

Torsten LilliecronaFarbror Melker / Spelas av
Torsten Casimir Wilhelm Florusson Lilliecrona, född 4 januari 1921 i Jönköping, död 15 oktober 1999 i Höganäs, Skåne län, var en svensk skådespelare. Lilliecrona är främst känd för rollen som farbror Melker i Vi på Saltkråkan.

Hur gammal var Farbror Melker i Saltkråkan?

Torsten Lilliecrona och Sverrir Gudnason Torsten Lilliecrona, som spelade Melker i Vi på saltkråkan, var en av Sveriges mest folkkära farbröder. Men vet du Torstens ålder när han spelade in serien Vi på saltkråkan? Torsten var faktiskt bara 43 år när han spelade in TV-serien (och 44 samt 45, när filmerna spelades in).

Hur gammal ska Malin i Saltkråkan?

Louise Edlind Friberg kom att bli Malin med hela svenska folket efter premiären av tv-dramatiseringen Vi på Saltkråkan av Astrid Lindgren. När den började spelas in var hon 16 år och hon hade hunnit blivit 17 när serien hade premiär i januari 1964.

Vad heter farbror Melker i efternamn?

Utspelas under en sommar på den fiktiva skärgårdsön Saltkråkan. Huvudfigurer är den nyfikna flickan och öbon Tjorven (Maria Johansson) och den klantige familjefadern och semesterfiraren Melker Melkersson (Torsten Lilliecrona) och deras familjer.

Vad hette farbror Melker i efternamn?

Böcker. Serien kom ut i bokform efter att TV-serien visats. I boken stavas familjenamnet Melkerson (ett s istället för två).

Hur gammal var Tjorven i Saltkråkan?

Foto: Stefan Nilsson och TT. Maria Johansson slog igenom som pratglada Tjorven när hon var åtta år. Hon utbildade sig på teaterhögskolan och blev sedan Stockholms dramatiska högskolas första doktorand. Hon gjorde flera roller både på film och i tv-serier, men i slutet av 90-talet fick hon nog.

Vem får Malin i Saltkråkan barn med?

”Skrållan” Malm, dotter till Malin och Peter och systerdotter till Johan, Niklas och Pelle.

Hur gamla var skådespelarna i Saltkråkan?

Torsten Lilliecrona, som spelade Melker i Vi på saltkråkan, var en av Sveriges mest folkkära farbröder. Men vet du Torstens ålder när han spelade in serien Vi på saltkråkan? Torsten var faktiskt bara 43 år när han spelade in TV-serien (och 44 samt 45, när filmerna spelades in).

Vad heter Tjorvens mamma?

Märta är mamma i familjen Grankvist. Hon jobbar i familjens butik och sköter telefonväxeln, posten, hushållet, hemmet, kvinnoförbundet med mera. Hon är väldigt rar och snäll och bryr sig mycket om inte bara Tjorven, Teddy och Freddy utan hon älskar och tar delvis hand om alla på Saltkråkan.

Vad heter Tjorvens pappa?

Bengt Eklund var en erkänd skådespelare före Vi på Saltkråkan, och var en del av Dramatens ensemble i över 20 år. Han spelade också i Ingmar Bergman-filmer som Sommaren med Monika, Hamnstad och Skammen. Efter att ha spelat Tjorvens pappa Nisse Grankvist var det dock det han blev igenkänd som.

Vad heter farbror Melker i Saltkråkan?

I huvudrollerna bland annat Torsten Lilliecrona, Louise Edlind, Maria Johansson och Stephen Lindholm. Till skillnad från merparten av Astrid Lindgrens filmatiseringar bygger inte Vi på Saltkråkan på en av hennes böcker….Vi på Saltkråkan[redigera | redigera wikitext]

Skapad av Olle Hellbom Astrid Lindgren
Produktion

Share this post