Rekommendationer

Vilket yrke hade Fritiof Nilsson Piratens far?

Vilket yrke hade Fritiof Nilsson Piratens far?

Nilsson, Nils Fritiof Adam, f 4 dec 1895 i Vollsjö, Malm, d 31 jan 1972 i Malmö, Slottsstaden. Föräldrar: stationsinspektoren Johan N o Lovisa (Lisa) Lenander.

Vad står det på Piratens gravsten?

På Ravlunda kyrkogård hittar du Fritiof Nilsson Piratens gravsten med inskriptionen: Här under är askan av en man som hade vanan att skjuta allt till morgondagen. Dock bättrades han på sitt yttersta och dog verkligen den 31 jan. 1972.

När spelades Bombi Bitt in?

Bombi Bitt och jag (1968) – SFdb.

Var spelades Bombi Bitt och jag in?

Även Lindgrens länga blev känt som ”Franskans hus” i filmatiseringen av Fritiof Nilsson Piratens roman ”Bombi Bitt och jag” som sändes i fyra TV-avsnitt 1968. En sjuttonårig Stellans Skarsgård spelar Bombi Bitt och klättrar ut och in i huset. Filmens österlenska fiskafänge spelades in vid Verkeån.

Vem står staty i Kivik?

Staty av Fritiof Nilsson Piraten i Kivik. Gravstenen på Ravlunda kyrkogård med texten: ”Här under är askan av en man som hade vanan att skjuta allt till morgondagen. Dock bättrades han på sitt yttersta och dog verkligen den 31 jan.

Var ligger Piratens grav?

Ravlunda kyrka, Simrishamn NFritiof Nilsson Piraten / Begravd på

Var står Fritiof Piratens staty?

Han blev berömd och älskad över hela landet, och han var mycket skånsk. Han bodde på Sergels väg i Malmö och om somrarna på Kivik, där han står staty (rest av Piratensällskapet). I Ravlunda på Österlen ligger han begravd under en vida berömd gravsten.

Vem spelade Eli i Bombi Bitt?

Medverkande

Stellan Skarsgård Bombi Bitt, egentligen Edvin Strid, 15 år
Reiner Albrecht Eli
Åke Grönberg Jöns Pumpare
Åke Fridell målare Vricklund
Ann-Marie Gyllenspetz Elisa, Vricklunds kvinna

Share this post