Allmänning

Vad kallades Tradgardssangare forr?

Vad kallades Trädgårdssångare förr?

Trädgårdssångaren har förr även kallats ”busksmyg”.

Vilka spelar i Lasse Stefanz?

Lasse Stefanz, tidigare Lasse Stefans, är ett countryinfluerat dansband, bildat 1967 i Kristianstad av Hans Sigfridsson (gitarr, saxofon, kör), Lasse Sigfridsson (bas, sång) och Olle Jönsson (sång).

  • Lasse Stefanz har haft hitlåtar som ”Oh Julie” (1982), och framgångar med album som Peppelinos Bar (1988).
  • Vad äter Trädgårdssångare?

    Äter: I huvudsak insekter och deras larver, men under hösten äter den gärna bär och frukter. Läte: Sången är ofta lång och består av ett jämt joddlande av flytande toner, som ofta framförs på kvällarna.

    Vem sjunger i Lasse Stefanz?

    Skulle det finnas en Bruce Springsteen i svensk dansbandsmusik skulle det säkert vara Olle Jönsson som var den personen. Han är en folkets man som tolkar deras känslor i de 800 låtar som Lasse Stefanz har spelat in sedan början av 70-talet. Hela bandet är också arrangörernas drömpojkar som saknar divafasoner.

    När kommer Trädgårdssångaren?

    Den är i dag, efter lövsångaren, den vanligaste sångaren i landet. Beståndet idag uppskattas till ca. 1.000.000 – 3.000.000 par. Ankomsten till Sverige på våren sker i mitten på maj.

    Hur låter ärtsångare?

    Ärtsångarens svenska namn har förmodligen att göra med den rasslande, skallrande sången, som påminner om hur det låter när man skakar en burk med en torr ärta i. På nära håll kan man höra att en tjattrande, kvittrande strof med inslag av härmljud föregår det torra skallrandet.

    När kommer Lasse Stefanz nya CD?

    Nya skivan släpps 17 juni! Lasse Stefanz nya platta ”Whiskey barrel” släpps 17/6. Redan nu kan du förbeställa den i shopen!

    Varför slutade Lasse Sigfridsson?

    Hasse Sigfridsson slutade i Lasse Stefanz 2012 på grund av en obotlig blodsjukdom. Samtidigt fick tvillingbrodern Lasse, som är ena delen av bandets namn, sparken. I ett pressmeddelande skrev bandet att samarbetssvårigheterna blivit stora. 2013 började pengabråket mellan Lasse Sigfridsson och bandet.

    Share this post