Populära

Nar startar Northvolt produktion?

När startar Northvolt produktion?

Northvolt Zwei börjar att byggas år 2021 och ska vara i drift under 2023 eller 2024. ”Bygget i Västerås är stort, men bygget i Skellefteå är nästan overkligt.” MEN NORTHVOLT ETT är den första riktiga fabriksanläggningen att ta form och det sker i Skellefteå.

Vilken stad får Batterifabrik?

Många städer har varit sugna men beslutet har landat på Göteborg och Torslanda. Bygget av fabriken – intill Volvos slutmonteringsfabrik – inleds nästa år, enligt ett pressmeddelande. Den ska producera battericeller särskilt utvecklade för att användas i nästa generation elbilar från Volvo och Polestar.

Var ska Volvos Batterifabrik ligga?

Från början fanns ett tiotal orter med i urvalet, men nu bekräftar Volvo och Northvolt att fabriken ska byggas i Göteborg, närmare bestämt hemma hos Volvo i Torslanda, med början nästa år. Batterifabriken ska tas i drift år 2025 och kommer att skapa omkring 3 000 nya arbetstillfällen.

Vem får batterifabriken?

Göteborg vann dragkampen om den nya batterifabrik som Northvolt och Volvo Cars ska bygga. Investeringen bedöms till 30 miljarder.

När börjar Northvolt leverera batterier?

Northvolt har en fabrik i Skellefteå som har cirka 500 anställda. De har också en forskningsanläggning i Västerås och en enhet i Gdansk i Polen där battericellerna ska sammanställas till moduler. Företaget hoppas kunna börja leverera batterier till sina kunder under första halvåret 2022.

Vilka städer Northvolt?

Många konkurrenter. Sundsvall konkurrerar antagligen med Göteborg, där Northvolts partner Volvo har stor verksamhet, och troligen också med Skövde, Norrköping och Gävle. Även Umeå, Borlänge och Östersund liksom finska Vasa och Gent i Belgien är orter som kan vara aktuella.

Var ligger batterifabriken i Skellefteå?

På Bergsbyns industriområdet i Skellefteå byggs Northvolt Ett där Northvolt kommer ha större delen av sin batteriproduktion. Fabriken blir Europas största batterifabrik med tillverkning av litiumjonbatterier för elbilar och lagring av energi.

Var ska Northvolt ligga?

Göteborgs Stad har tecknat en avsiktsförklaring med Volvo Cars och Northvolt om den nya fabriken för tillverkning av litiumjonbatterier till Volvos elbilar. Batterifabriken ska ligga bredvid Volvos befintliga Torslandafabrik.

Vart ska batterifabriken byggas?

Volvo Cars och Northvolt ska bygga en batterifabrik tillsammans som ska vara i drift till 2025. Fabriken kommer att byggas i Torslanda, Göteborg och ge 3000 nya jobb till regionen. Bygget av fabriken ska starta 2023. När den står klar ska den producera batterier till nästa generations elbilar från Volvo och Polestars.

Vem är ägare till Northvolt?

Northvolt

Historia
Tillgångar ▲ 15,446 miljarder SEK
Eget kapital ▲ 11,956 miljarder SEK
Struktur
Ägare Volkswagen 22,7% Goldman Sachs 20,8% Harald Mix via Vargas Holding 7,8% Peter Carlsson via Rocarma Consulting 7,2%

Share this post