Rekommendationer

Nar ska man byta kamrem pa en Skoda Octavia?

När ska man byta kamrem på en Skoda Octavia?

För Skoda gäller det att man på bilar av årsmodell 2007 eller äldre ska byta kamremmen vart fjärde år, medan nyare bilar (årgång 2008 och senare) ska få kamremmen bytt vart femte år.

Hur är Skoda?

Skodas bilar har länge varit marknadens mest prisvärda bilar som dock fått levt i skuggan av ”storebror” Volkswagen. För en sisådär 20 år sedan, några år efter att ryssarna dragit sig tillbaka från Tjeckien, började Skoda att bygga bilar på överblivet material från Volkswagens utgående modeller.

Var byggs Skoda Octavia?

I den ursprungliga fabriksbyggnaden finns idag Skodas museum. I Tjeckien tillverkas även fordon i Kvasiny och Vrchlabí. I Bratislava i Slovakien tillverkas Octavia och i Volkswagens fabrik i Sarajevo tillverkas flera modeller. Tillverkning av Skoda-modeller sker även i Indien och Kina.

Vilken är störst Octavia eller Superb?

Ändå märks det att Octavia är en betydligt mindre bil än Superb. Ljudnivån är högre, utan att upplevas som störande bullrig. Fjädringskomforten är sämre, Octavia känns lite stötig över ojämnheter.

Hur mycket drar en Skoda Superb?

Bagagevolym 660–1 950 l. PRESTANDA: 0–100 km/h 8,1 sek. Toppfart 223 km/h. Förbrukning NEDC 5,2 l/100 km, CO2 136 g/km.

Har Skoda Octavia kamrem?

Har en Octavia från 2010 med 1.6 tdi (105hk). Min lokala verkstad får upp i Mekonmens och BDS program att intervallet är 12000 mil på kamrem i norra europa men 21000 mil i södra (pga. klimat). Enligt Möller är det 21000 mil som gäller.

Vad kostar det att byta kamrem på Skoda Octavia?

Priset på att byta kamrem till Skoda Octavia Intervall kan skilja väldigt mycket beroende på vilken bilverkstad man vänder sig till, det kan skilja flera tusen kr. Hos en Auktoriserad märkesverkstad så kan det kosta över 7000 kr att byta kamrem medans en oberoende verkstad endast tar 3-4000 kr för samma jobb.

Hur fungerar ŠKODAs fyrhjulsdrift?

På en fyrhjulsdriven bil fördelas den mellan både fram- och bakaxlar och enskilda hjul, beroende på var kraften behövs bäst i varje stund. ŠKODAs smarta system för 4 hjulsdrift fungerar helt automatiskt.

Har Skoda hybridbilar?

Mångsidig laddhybrid ŠKODA OCTAVIA COMBI iV är en rymlig och säker laddhybrid, fylld av ny teknik med lång räckvidd på el, upp till 64 km (WLTP). Den är välutrustad som standard med avancerade assistans- och säkerhetssystem, infotainment och nyckellös öppning och låsning av alla dörrar.

Share this post