Rekommendationer

Vad odlar man i Ryssland och Polen?

Vad odlar man i Ryssland och Polen?

De ungefär 3,7 miljoner hektar betesmark i Polen understöder den djurhållningen, vilket innebär mindre utbredd odling av foderväxter. Även industriväxter och rotfrukter odlas i större utsträckning i Polen. Den gröda som står ut allra mest inom den polska jordbruksnäringen är odlingen av råg.

Vad odlar man i Lettland?

En tredjedel av landets yta är odlingsbar. Spannmålsproduktionen har ökat några år in på 2010-talet men även mejeriproduktion är viktigt, liksom skogsbruk och fiske. Nästan en tiondel av arbetsstyrkan jobbade inom jordbruket vid mitten av 2010-talet.

Vad kan man odla i Polen?

Polens klimat är gynnsamt för jordbruk, men landet har få riktigt bördiga jordar. Ändå är över halva landarealen uppodlad. Spannmål, potatis, skinka, gäss, bär och äpplen är typiska exportprodukter från det polska jordbruket.

Vad jobbar man med i Polen?

Polen är traditionellt ett jordbruksland, och jordbruket är fortfarande betydelsefullt även om tillverkning, handel och tjänster har utvecklats mer sedan övergången till marknadsekonomi.

Hur använder Polen sina naturresurser?

Polen har rika naturtillgångar, bland annat har landet stora förekomster av stenkol, brunkol och svavel. Kol utgör landets viktigaste energikälla, även om olja och naturgas har fått en ökad betydelse. Omkring nittio procent av landets elektricitet framställs av kol.

Vad jobbar man med i Lettland?

Jobbmöjligheter för invandrare i Lettland är främst inom IT, turism och restaurangbranschen. Men i huvudstaden Riga finns det ett brett utbud inom andra sektorer, och de flesta jobb för invandrare är centrerade och ligger där (då nästan hälften av Lettlands befolkning bor i huvudstaden).

Hur ser naturen ut i Polen?

Många utlänningar anser Polen vara ett land av gröna och orörda landskap. En ovanligt stor del av landets yta, 28%, är täckt av skog, till största del barrskog. Till skillnad från många andra europeiska länder är skogarna fritt tillgängliga för allmänheten.

Share this post