Ny

Vad ar LEGO gjort av?

Vad är LEGO gjort av?

Lego görs av ABS-plast, en lång molekylkedja som i sin tur består av tre monomerer (byggstenar). De ingående monomerna är klassade som farliga var och en för sig, men när de binds ihop till en polymer sitter de så hårt fast i varandra att de inte lossnar och läcker ut ur plasten.

I vilket land tillverkas LEGO?

Lego

Logotyp
Typ Byggsats
Skapare Ole Kirk Christiansen
Företag Lego A/S
Land Danmark

Var tillverkas Duplo?

Nyíregyháza = DUPLO Den främsta specialiteten på LEGO-fabriken i Nyíregyháza är dess produktion av LEGO:s stora lillebror, nämligen DUPLO-blocken. Varje dag producerar den här megafabriken över 70 000 lådor. Det innebär att fabriken levererar nästan 25 miljoner set varje år.

Vem äger företaget LEGO?

KirkbiLego / Överordnad organisationKirkbi A/S, ibland även Kirk Kapital A/S, är ett danskt investerings- och holdingbolag som bland annat äger 75% av Lego A/S.
Kirkbi har sedan 2016 varumärkesrättigheter till Lego, och äger även 75% av företaget, och resten tillhör The Lego Foundation. Wikipedia

Hur stor är en legobit?

Den första klassiska legobiten (2×4) kom 1954 och de första plattorna kom 1962. Dessa kan förekomma i en lång rad olika storlekar och olika varianter med olika kopplingar eller avfasningar, men grunderna är desamma sedan över 60 år tillbaka.

Hur skapas lego?

Det finns 14 silos och varenda en kan innehålla upp till 33 ton med granulat. Från silorna matas granulaten ner genom rör till gjutmaskinerna. Inuti gjutmaskinerna hettas granulaten upp till cirka 230°C. Den smälta plastsmeten matas in i gjutformar, små metallbehållare formade som ihåliga LEGO bitar.

När började Duplo tillverkas?

Duplo är en produktserie från Lego, med byggklossar dubbelt så stora som vanliga legobitar. Duplo riktar sig till barn som är mellan två och sex år gamla, och kom ut första gången 1969. Duplobitar och vanliga bitar går att använda tillsammans.

Share this post