Populära

Vad ingar i Medeltidspasset?

Vad ingår i Medeltidspasset?

Mat, dryck, musik, akrobater, riddare, hästar, teater, eld, bågskytte, nycirkus, föreläsningar, workshops och uppvisningar från experter och entusiaster, hantverk, medeltida varor.

När år Medeltidsveckan 2022?

Välkommen till Medeltidsveckan 2022, 7-14 augusti!

Hur mycket kostar Medeltidsveckan?

Som campinggäst har du alltså tillgång till Medeltidsöarna runt om i staden under hela Medeltidsveckan på Gotland (7-14 augusti 2022). Priset på camping och pass för barn 3-15 år är 700 kronor, för unga vuxna från 16-22, pensionärer, sjukpensionärer och studenter är priset 1200 kr. Vuxna: 1500 kr.

När stänger Medeltidsmarknaden?

Medeltidsmarknaden. Årets medeltidsmarknad har ett gediget program med många aktiviteter för stora och små. Delar av programmet teckenspråkstolkas, se gärna programmet på arrangörens hemsida. Marknaden slår upp sina portar på torsdagen den 30 maj klockan 11.00 och pågår till och med söndag 2 juni.

Vad gör man på Medeltidsveckan?

Majoriteten av aktiviteterna är i Visby men hela Gotland är överlag engagerat i festivalen. Under medeltidsveckan anordnas medeltida marknad, tornerspel, bågskyttetävlingar och liknande. Deltagarna brukar bära tidsenliga kläder.

När år Medeltidsveckan på Gotland?

Medeltidsveckan är en festival som årligen anordnas under vecka 32 på Gotland sedan år 1984, och då främst i Visby men även på landsbygden.

När är Stockholmsveckan Visby 2022?

2022

januari
29 Buldardagen, Gutamålsgillets medlemmar », v4
11 Slite marknad » Barnkörveckan, v28
16 Lau basar »»», v28
18 Stockholmsveckan, inofficiellt, v29

När är Medeltidsveckan på Gotland 2021?

Medeltidsveckan börjar söndagen den 8 augusti och avslutas söndagen den 15 augusti.

När stänger Gotland för säsongen?

Gotland är öppet året om – vi är över 61 000 personer som lever, bor och verkar på ön. Men en del verksamheter har öppet endast på sommarsäsongen och den varar oftast till skolstart.

Vad händer på Gotland vecka 31?

Denna vecka förvandlas Visby och hoppar tillbaka i historian. Gatorna fylls av medeltida krigare, nunnor och munkar. I stan arrangeras tävlingar, gammeldags försäljning och marknader. Du som tänker besöka Gotland under denna vecka och delta bör gå ”all-in”.

När slutar Stockholmsveckan?

Sedan några år tillbaka består Stockholmsveckan av två veckor, vecka 29 vecka 30, och de infaller år 2021 mellan den 19 juli och 1 augusti.

Share this post