Ny

Hur ar Vega som omrade?

Hur är Vega som område?

Att bo och leva i Vega har flera fördelar. En av fördelarna är det breda utbudet av butiker, service och restauranger som finns och kommer att finnas här. I Vega finns flera butiker, service och restauranger och andra platser som sätter guldkant på vardagen.

Är Vega ett bra område?

I stadsdelen Vega byggs det för livet. Vega är en levande stadsdel med blandad bebyggelse och goda kommunikationsmöjligheter. Här har särskilda satsningar på gång- och cykelvägar gjorts och det finns torg, parker, handel och service. Runt hörnet finns orörda naturstråk för avkoppling och fritid.

Vad byggs i Vega?

4 000 bostäder i olika former av boende kommer att finnas här. Allt vävs samman med nya gator, cykel- och gångvägar, parker, torg och naturområden. Det finns plats för bil men vi skapar särskilt bra förutsättningar för kollektivtrafik som buss och pendeltåg.

När öppnades Vega station?

2019Vega station / Öppnade

Vad är en Vega?

Kvinnonamnet Vega har arabiskt ursprung (arab. waqi ’fallande, dykande’), det är identiskt med stjärnan Vega i stjärnbilden Lyran (arabiska: nasr al-waqi’ ’den dykande gamen’).

Vilka bygger i Vega?

Aktörer i området: Småa byggde 54 villor. K2A och RSS har byggt 500 hyresrätter och 123 hus. Stena fastigheter har byggt drygt 1 000 bostäder och bygger nu radhus och flerbostadshus. Senectus/Mitsemhus har byggt 13 radhus och ett gruppboende.

När är Vega färdigbyggt?

Vega station, som öppnade för ett drygt år sedan, skulle egentligen stå klar hösten 2017 och till 2020 skulle hela kommundelen vara färdigbyggd, enligt kommunens förra projektledare. Den svajiga nyproduktionsmarknaden har inte bara pausat bostadsprojekt i Vega.

Hur många heter Vega i världen?

2 171 kvinnor heter Vega i förnamn. Av dessa har 1 207 Vega som tilltalsnamn. Snittåldern är 20 år. 35 män heter Vega i förnamn.

Hur många bor i Vega?

Vega, Haninge kommun

Vega
Kommundel
Folkmängd 6 590 (2018)
Tidszon CET (UTC+1)
– sommartid CEST (UTC+2)

Share this post