Populära

Vart finns opiumvallmo?

Vart finns opiumvallmo?

Idag finns de största odlingarna av opiumvallmon i Afghanistan, som står för ca 80 % av världens opiumproduktion. Opiumvallmon har odlats i tusentals år – redan de gamla egyptierna använde opium som läkemedel. Andra områden med stora odlingar är Burma, Thailand, Laos, Myanmar (Gyllene triangeln) samt Iran och Pakistan.

Hur gör man droger av vallmo?

Frön av opiumvallmo är inte narkotikaklassat och därmed riskerar du inte att göra dig skyldig till narkotikabrott genom att bara odla vallmofrön (NSL 1 §). Halten av opiater i opiumvallmon är så låg, och därmed klassas inte själva innehavet av vallmofrön eller opiumvallmo i sig som narkotikainnehav.

Vår växer vallmo i Sverige?

De vanligaste vallmoarterna i Sverige är dock kornvallmo och den snarlika rågvallmon. De växer på åkermark, ängar och vägkanter i stora delar av södra Sverige även om de är vanligast i de allra sydligaste delarna och på Öland och Gotland.

Vår odlas vallmo?

Vallmo är generellt lättodlad och tålig. Den trivs och blir därför finast på en solig plats med näringsrik och väldränerad jord. De kan också växa på mer näringsfattiga jordar men blir då inte fullt lika kraftiga.

Vad är gränsen till Afghanistan?

Afghanistan räknas enligt olika källor till Centralasien, Sydasien eller Mellanöstern. Landet är bergigt och saknar kust. Det gränsar till Pakistan i söder och öster, Iran i väst, Turkmenistan, Uzbekistan och Tadzjikistan i norr, och Kina allra längst i öster.

När blev Afghanistan självständigt?

Landet Afghanistan som vi känner det grundades år 1747, var under en del av 1800-talet brittiskt protektorat och blev självständigt år 1919. År 1979 invaderades landet av Sovjetunionen till stöd för en svag kommunistisk regering.

Vad är Afghanistan i Asien?

Afghanistan, formellt Islamiska republiken Afghanistan, persiska: جمهوری اسلامی افغانستان; pashto: د افغانستان اسلامي جمهوریت, är ett land i södra Asien. Afghanistan räknas enligt olika källor till Centralasien, Sydasien eller Mellanöstern. Landet är bergigt och saknar kust.

Share this post