Blogga

Vem ager Thule?

Vem äger Thule?

Thule Group är en svensk industrikoncern som äger ett antal olika varumärken som är relaterade till sport och fritid. Företaget är noterat på Stockholmsbörsen. VD och koncernchef är Magnus Welander.

Vart tillverkas Thule?

Thule har ett antal fabriker i Europa, Brasilien och USA, men oavsett var de ligger säkerställer vi klimatsmart och effektiv tillverkning, på en arbetsplats där våra medarbetare känner sig positiva och trygga.

Vad är Thule?

Thule och Ultima Thule, ”yttersta Thule”, är ett begrepp inom grekisk och romersk mytologi som används för att beteckna ett landområde längst i norr eller väst. Idag antas det ha åsyftat Island eller den Skandinaviska halvön, men många alternativa tolkningar har förekommit under historien.

På vilken ö ligger Thule?

Qaanaaq (även kallad ”Nya Thule”) är en ort i kommunen Qaasuitsup på Grönland. Byn är världens näst nordligaste efter Longyearbyen och har en tillhörande by, Siorapaluk cirka fem mil norrut. Qaanaaq hade 656 invånare 2013 och var tidigare huvudort i Qaanaaqs kommun och i amtet Nordgrønland.

Vad gör Thule Group?

Thule Group är ett världsledande globalt företag med produkter för sport och fritidsaktiviteter. Vi gör det enkelt för människor att ta med sig det de bryr sig om – på ett lätt, säkert och tilltalande sätt. Under mottot Active Life, Simplified. designar, tillverkar och säljer vi produkter med hållbarhet i tankarna.

Vilken takbox ska jag välja?

Vår definition på en lång takbox är att denna är ca 225 centimeter eller längre. En kortare takbox är ca 208 centimeter eller kortare. Om du är ute efter att maximera packutrymmet ska du välja en takbox som är högre. Ska du endast packa skidor och exempelvis lite lösa jackor väljer du en lägre takbox.

Vilken takbox ska man välja?

Om du tänker använda din takbox för långa bilresor, bör du välja en högre variant för att få plats med skrymmande last. Är du sportig nog att vilja ta med dig en cykel eller kajak på resan, välj en smal takbox i sportstorlek. Då får du mer utrymme på ditt takräcke för en cykelhållare eller kajakhållare.

Share this post