Rekommendationer

Vad ar Jamtland kand for?

Vad är Jämtland känd för?

Majoriteten av alla svenska hällmålningar från stenålder och bronsålder har återfunnits i Mellannorrland. Nära hällmålningarna förekommer ofta fångstgropar och i Jämtland finns runt 10 000 kända sådana, vilket är fler än vad som påträffats i andra regioner i hela Skandinavien.

Vilken är Sveriges närmaste stad?

Enköpings slogan Sveriges närmaste stad myntades 1965 av reklamchefen vid Bahco, Bertil Danielsson. Enköping är känt för sina parker och går ibland under benämningen Parkernas stad.

Vad är Lönsboda känt för?

Lönsboda Pistolskytteklubb har rönt stora framgångar nationellt och internationellt. Brottning har varit en populär idrott i Lönsboda som drog mycket publik till seriematcher och tävlingar. Lönsboda brottarklubb, grundad 1950, som hade sin hemmamatta i Folkets park, bjöd på många framgångar i början av 1970-talet.

Har Jämtland tillhörde Norge?

Tidig historia Jämtlands län (stavningen var Jemtland fram till tidigt 1900-tal) bestående av landskapen Jämtland och Härjedalen tillhörde Norge från mitten av 1100-talet, men var ockuperat av Sverige 1564-1571 och åren 1611-1612. Med freden i Brömsebro 1645 blev de två landskapen en del av Sverige.

Vilka kändisar kommer från Jämtland?

Många stjärnor kommer ifrån Jämtland. Bland annat hockeytvillingarna Henrik och Joel Lundqvist, som är födda i Åre, men började sin hockeykarriär drygt två mil bort, i Järpen, där de spelade i Järpens IF. Nu spelar ju Henrik, som de flesta vet, i NHL.

Hur många invandrare bor i Enköping?

Enköpings kommun hade 41 893 invånare år 2015, av dem var 5226 personer utrikesfödda.

I vilket län ligger Lönsboda?

Det ekologiska landskapet Lönsboda ligger mellan Lönsboda och Olofström i norra Skåne.

Vad föreställer Jämtlands Landskapsvapen?

Jämtlands landskapsvapen är enligt blasoneringen: I blått fält en gående älg av silver med en lyftande falk på ryggen och i posten åtföljd av en vänstervänd upprest hund, båda av guld. Vapnet kröns i likhet med alla landskapsvapen av en hertiglig krona.

Share this post