Allmänning

Nar ar det sasong for rotfrukter?

När är det säsong för rotfrukter?

I säsong: februari Under februari ska du passa på att äta kål, rotfrukter, vinteräpplen och blodapelsin…

När är det säsong för skaldjur?

Säsongsguide för skaldjur

Råvara Kategori Säsong
Blåmusslor Musslor 1720 ¤J ¤F ¤M ¤A ¤M ¤J ¤J ¤A ¤S ¤O ¤N ¤D
Havskräfta Skaldjur 1720 ¤J ¤F ¤M ¤A ¤M ¤J ¤J ¤A ¤S ¤O ¤N ¤D
Hummer Skaldjur 1010 ¤J ¤F ¤M ¤A M J J A ¤S ¤O ¤N ¤D
Krabbtaska Skaldjur 293 J F M A M J J A ¤S ¤O ¤N D

Kan du ge frukt och grönt i säsong?

Ge frukt och grönt i säsong en mycket större plats på tallriken eller i glaset. Det ger mer smak och ofta till ett bättre pris. Att följa den svenska växtsäsongen brukar vara ett säkert kort. Du får en riktigt god smak på råvarorna och en god kvalitet på det du köper.

Vad är vårens frukt och grönsaker i säsong?

Februari – frukt och grönsaker i säsong. Apelsin. Avokado. Blodapelsin. Brysselkål. Citron. Clementin. Florida grapefrukt. Granatäpple.

Hur är det med frukt och grönsaker i januari?

Januari – frukt och grönsaker i säsong. Så här i början av året kryllar det av goda citrusfrukter i butikerna. Det är nu apelsinerna är som saftigast och blodapelsinerna söta och härliga. Att börja dagen med en saftig Florida grapefrukt är inte heller fel. Utöver citrus bjuder frukt och gröntdisken på mycket rotfrukter.

Vad är svensk frukt och grönsaker?

Svensk frukt och grönsaker. Blomkål, broccoli, brysselkål, grönkål, jordärtskocka, kålrot, lök, morötter, palsternacka, persiljerot, potatis, purjolök, rotselleri, rödbetor, rödkål, salladskål, savojkål, vitkål, själkselleri. Äpple. Europeisk frukt och grönsaker (frilandsodlade) Aubergine, blomkål, broccoli, paprika, spenat. Apelsin, citron, kiwi.

Share this post