Frågor

Vad ar SPP forkortning for?

Vad är SPP förkortning för?

Redan 1917 tyckte finansfamiljerna Wallenberg och Söderberg att deras tjänstemän borde ha bra försäkringsskydd. Därför etablerade de Sveriges Privatanställdas Pensionskassa, vilket blev startskottet för SPP.

Måste man erbjuda löneväxling?

För att tjäna på att löneväxla behöver de anställda ha en månadslön på minst 47 748 kronor (utifrån 2022 års inkomstbasbelopp). Till de anställda som tjänar mindre än47 748 kr i månaden innan skatt så bör arbetsgivaren inte erbjuda löneväxling.

När betalas SPP ut?

Utbetalningar från SPP sker den 25:e varje månad. Inträffar den 25:e på en helgdag sker utbetalningen dagen innan. Du ser din utbetalning den dagen utbetalningen görs genom att logga in på spp.se den dagen utbetalningen sker. Där hittar du uppgift om brutto- och nettobelopp samt skatteavdrag.

Vilken Spartyp Är du SPP?

– Därför har vi på SPP tagit fram ett snabbtest, där du kan ta reda på vilken spartyp just du är. Där får du också en guide med skräddarsydda tips på hur du kan optimera ditt pensionssparande utifrån din specifika spartyp, berättar Shoka Åhrman.

Är SPP tjänstepension?

Ditt månadsbelopp från din tjänstepension baseras på: Det försäkringskapital som du har sparat ihop hos SPP. Under hur lång tid du har valt att få pengarna utbetalda. Utbetalningen sker från den månad du går i pension.

Varför SPP?

SPP har länge jobbat målmedvetet för att hållbarhet ska vara en naturlig del av pensionen. Med expertis, erfarenhet och ett aldrig svalnande engagemang vill vi visa att hållbarhet lönar sig. För oss är hållbarhet mer än ett vackert ord, det är ett verktyg för att skapa värde åt dig som kund.

När betalas pensionen ut 2022?

När pensionen och andra utbetalningar betalas ut beror på vilken dag i månaden du är född….Utbetalningsdagar 2022.

Om du är född 1-15 i månaden Om du är född 16-31 i månaden
19 september* 19 september
18 oktober 19 oktober
18 november* 18 november
19 december* 19 december

När betalas pensionen ut 2021?

Utbetalningsdagar

Du som är född dag 1-15 Du som är född dag 16-31
17 juni 20 juni
18 juli 19 juli
18 augusti 19 augusti
19 september 19 september

Vad innebär tjänstepension utan kollektivavtal?

Tjänstepension är inte obligatoriskt Tjänstepension ingår i kollektivavtalen och det är frivilligt för företag att teckna kollektivavtal. En arbetsgivare utan kollektivavtal behöver inte betala tjänstepension eller några försäkringar för sina anställda.

Share this post