Frågor

Nar borjar tagen ga igen SL?

När börjar tågen gå igen SL?

Under flera år har SL rustat och byggt ut banan för att möta dagens och framtidens behov av kollektivtrafik i den växande delen av nordöstra Storstockholm. Vi utreder en förlängning av Roslagsbanan till city och testar de nya tågen som kommer gå i trafik 2022.

Vem är ansvarig för SL?

Sedan 2012 är landstingets (numera Region Stockholms) trafiknämnd och trafikförvaltning regional kollektivtrafikmyndighet ansvariga för kollektivtrafiken. SL fungerar numera som ett varumärke för kollektivtrafik som olika entreprenörer utför på uppdrag av trafikförvaltningen.

Hur åker man buss i Norrköping?

I all vår trafik, förutom Östgötapendeln, kan du köpa biljett ombord med betalkort. I stadstrafiken betalar du genom att blippa ditt betalkort mot biljettläsaren. I express- och landsbygdstrafiken betalar du hos föraren.

Vart går Östgötapendeln?

Östgötapendelns tåg går mellan Norrköping och Motala/Tranås med stationer i Kimstad, Linghem, Linköping, Vikingstad, Mantorp, Mjölby, Boxholm, Tranås, Skänninge och Motala.

Hur betalar man på bussen i Norrköping?

I stadstrafiken i Linköping, Norrköping och Motala blippar du ditt betalkort i biljettläsaren ombord. På Östgötapendeln kan du inte köpa biljett ombord men på varje station finns en biljettautomat där du kan köpa biljett och betala med betalkort.

Finns det toalett på Östgötapendeln?

Östgötapendeln är väl tillgänglighetsanpassad, med låga insteg, breda gångar och rejält svängrum på toaletten. Om du behöver assistans/ledsagning för att komma ombord på tåget ringer du till 076-798 02 12.

Hur snabbt går Östgötapendeln?

X61:

X61: Typ: Elmotorvagn, fyrdelad, andra klass Längd: 74300 mm Axelföljd: Bo’Bo’2’Bo’Bo’ Tjänstevikt: 155 ton Effekt: 2000 kW Hastighet: 160 km/h Tillverkare: Alstom Byggår: 2010-2015 Sittplatser 2 klass: 214 st Färgsättning:
Östgötapendeln X61 201 Nej. Vit/Röd/Orange

Share this post