Allmänning

Vad ar konsekvenser synonym?

Vad är konsekvenser synonym?

Konsekvens betyder i stort sett samma sak som följd.

Vad betyder handling och konsekvens?

Begrepp som frihet, ansvar, handling och konsekvens är grundläggande inslag i konsekvenspedagogikens teori. Det centrala elementet i det filosofiskt – teoretiska utgångsläget är att, människan är den hon visar sig vara i sina handlingar” En handling är alltid sann och kan inte göras osann !

Vilka konsekvenser finns det?

Olika konsekvenser påverkar varandra. Därför behöver man titta på dem som en helhet. Osäkerheter om konsekvensen av en händelse kan ni hantera på följande sätt: Vid liten osäkerhet om konsekvensen bör ni använda den konsekvens som uppfattas som mest realistisk.

Vad är positiv konsekvens?

Ordet positiv står för att konsekvensen innebär att något läggs till. Eller som man hade uttryckt det på ren svenska: beteenden vars direkta konsekvens är belönande kommer troligtvis att öka.

Är en konsekvens negativt?

Konsekvenser uppfattas på olika sätt. Genom att kategorisera hur det uppfattas kan vi förstå vilka som har störst påverkan. Alla konsekvenser uppfattas som antingen i huvudsak positiva eller negativa. De uppfattas också som omedelbara eller framtida.

Vad var en bärsärk?

En bärsärk (björnskjorta) var under fornnordisk tid benämningen på en Odenskrigare, en stridskämpe som enligt legenden svurit trohet till Oden och som under striden angriper fienden under vrål och extatiskt raseri. Bärsärkarna bar björnskinn, var starka som björnar och vek inte för någonting.

Vad är en Konsekvensetiker?

Enligt konsekvensetiken är den handling som får de bästa konsekvenserna den mest korrekta (riktiga, felfria). Den vanligaste inriktningen inom konsekvensetiken är den så kallade utilitarismen. En handling är riktig om den leder till största möjliga överskott av gott.

Vad kan konsekvenserna bli för samhället på kort och lång sikt?

Osäkerhet i miljökonsekvenser Osäkerheten kring miljöeffekter är ofta stora. Det beror på att miljöpåverkan, som till exempel utsläpp, är svår att mäta. Miljöpåverkan kan dessutom vara lokal, regional eller internationell och ske på kort, medellång eller lång sikt, vilket ytterligare ökar graden av osäkerhet.

Vad innebär positiv och negativ förstärkning?

Enkelt sammanfattat kan man säga att vi ständigt lyder under två typer av motivationssystem. Antingen utför vi handlingar för att få eller vinna något (positiv förstärkning) eller så utför vi handlingar för att undvika obehag (negativ förstärkning). Vi vill till något bra, eller från något dåligt.

Vad innebär positiv förstärkning ge exempel?

Positiv förstärkning Detta kan både vara någonting som för mottagaren uppfattar som positivt eller negativt. Nyckeln är att det är något som tillförs till situationen. Exempel: Man ger en godbit åt en hund som har varit ”duktig” i någon bemärkelse.

Måste en konsekvens vara dålig?

Konsekvenser är viktiga att ta hänsyn till för att förslag till lösningar inte ska få oönskade fördelningseffekter eller på annat sätt gynna eller drabba aktörer och områden på ett oacceptabelt sätt. Det kan innebära att lösningen behöver kompletteras för att kompensera aktörer som drabbas.

När är en konsekvens bra?

De konsekvenser som har störst påverkan på beteenden är de som är positiva, omedelbara och säkra (POS) och de som är negativa, omedelbara och säkra (NOS). Konsekvenser kombineras på olika sätt i vardagen och vi styrs av dem dagligen – medvetet och omedvetet.

Share this post