Trendig

Hur manga procent i varlden anvander Iphone?

Hur många procent i världen använder Iphone?

Internetstiftelsen i Sverige har siffrorna. Globalt sett är 87,5 procent av alla smartphones Androidmobiler medan Iphone står för 12,1 procent.

Hur många har en smartphone i Sverige?

Det är 98 procent av Sveriges befolkning som har en mobiltelefon och 85 procent av befolkningen har en smart mobil. Det är en ökning med 4 procentenheter sedan förra året (2016) då 81 procent av befolkningen hade en smart mobil. Drygt två tredjedelar (69 %) av svenskarna har minst en surfplatta i hemmet.

Hur många människor använder iPhone?

Andelen svenskar som har en Iphone har ökat med två procentenheter sedan 2017 till 48 procent, när man även räknar med de som har både Iphone- och Androidtelefoner. Även andelen som har en Androidtelefon har blivit fler, 40 procent, jämfört med 39 procent 2018.

Hur många telefoner finns i världen?

7 mars 1876, av Alexander Graham Bell. Årligen sålda världen. 1 806 964 700 mobiltelefoner (2013 ), varav 57,6% smartphones. En telefon (av grekiskans tēʹle, ’fjärran’, och phōnēʹ, ’röst’ eller ’ljud’) är en apparat för telefoni – överföring av samtal via telekommunikationsnät eller datakommunikationsnät mellan vanligtvis två, ibland flera,

Vad var tekniken i telefonen?

Tekniken i telefonen De första telefonerna var elektromagnetiska, där ljudvågor fick sätta ett membran i svängning. Detta skapade en växelström, som sedan överfördes till en hörtelefon i den mottagande telefonen via två trådar. Där började ett membran svänga, i takt med växelströmmen, och skapade åter ljudvågor.

Hur uppfanns telefonen?

Telefonen uppfanns av Antonio Meucci, en amerikaitalienare som konstruerade den första telefonen omkring 1849. Den demonstrerades 1860 för en italienskspråkig tidning i New York. Han ansökte om patent för sin teletrofono den 28 december 1871, men i brist på pengar förmådde han inte betala för ansökan.

Share this post