Trendig

Ar Skiathos fint?

Är Skiathos fint?

Skiathos är känt för sina fina stränder med kristallklart vatten och det finns över 60 badstränder på ön. Megali Ammos, som betyder den stora sandstranden, nära Skiathos stad, är en välbesökt sandstrand med tavernor och vattensporter. På sydsidan ligger flera av de bästa.

Vart ska man bo på Skopelos?

Vill du bo där allt händer så ska du boka hotell nära hamnen. Hamnpromenaden är kantad av tavernor och butiker men blir som mysigast först på kvällarna när den stängs av för all trafik. På en kulle ovanför staden hittar du den bästa utsikten över bebyggelsen och landskapet.

Hur flyger man till Skiathos?

Inga flygbolag flyger direkt från Sverige till Skiathos. Flygbolagen Finnair, Aegean Airlines och Blu-express har flyg med mellanlandning.

Vad kan man göra på Skiathos?

De populäraste sevärdheterna i Skiathos

  1. Lalaria Beach. 1 064. Stränder.
  2. Agios Nikolaos Church and Clock Tower. 379. Utsiktsdäck och utsiktstorn • Kyrkor och katedraler.
  3. Mandraki Beach. 803. Stränder.
  4. Tsougrias Beach. 373. Stränder.
  5. Monastero di Panagia Evangelistria. 546.
  6. Il Kastro. 525.
  7. Banana Beach. 982.
  8. The Blue House Art Gallery. 124.

Hur stor är Skiathos?

49,9 km²Skiathos / Yta

Vad göra Skiathos?

Var är mamma mia filmen inspelad?

Skiathos tillhör ögruppen Sporaderna och ligger i Egeiska havet, öster om det grekiska fastlandet. Här upplever du vacker natur med många olivlundar, fruktträd och härliga stränder. Med tanke på den fina naturen var det inte konstigt att några scener ur musikalfilmen Mamma Mia spelades in här.

Finns det flygplats på Skopelos?

Ta sig till Skopelos Flyget landar på Skiathos flygplats.

Vad heter flygplatsen på Skiathos?

Skiathos internationella flygplats ”Alexandros Papadiamantis” (IATA: JSI, ICAO: LGSK) är en flygplats på ön Skiathos, Grekland. Med dess 1 628 meter långa landningsbana är Boeing 757 det största flygplan som kan landa på flygplatsen.

Vart spelades Mamma Mia 2 in?

Mamma Mia i Kroatien Kroatien har precis som Grekland charmiga byar, idylliska stränder, pinjeträd och cypresser. Kroatien har dessutom en skärgård med gröna öar i det glittrande havet och som inspelningsplats för den andra Mamma Mia-filmen valde man ön Vis.

Share this post