Frågor

Nar kommer ljungen?

När kommer ljungen?

Ljung används utomhus som säsongsväxt på hösten. När vintern kommer fryser och torkar blommorna, men eftersom de behåller sitt utseende så är de dekorativa fram till våren. Den mesta ljungen som säljs i Sverige är av utländskt ursprung.

Vilken ljung är perenn?

Det finns olika sorters ljung, vissa är perenner (Calluna och Garden Girls) medan andra är ettåriga (Erica). Vad gäller härdigheten varierar även det mellan olika sorter. Några av de mest härdiga ljungsorterna är perennerna Calluna och Garden Girls. Den ettåriga varianten Erica tål däremot inte frost.

Vilken ljung håller bäst?

Höstljung, eller ljung Erica som den också kallas, är en annuell som håller i en säsong. Den blommar rikligt med sina klockformade blommor. När frosten kommer och blommorna fryser behåller de sin fina färg och ser därför ut som att den blommar även under vintern!

Vilka perenner kan man plantera på hösten?

Hösten är också en perfekt tid för att dela perenner som blommar på våren och försommaren. Läs mer om att dela perenner här. Sådana är till exempel är vårkrage, brunnera, silverarv, sockblomma, gulltörel, spetsmössa, vintergröna, luktviol, smörboll, röllika, näva och daglilja.

Vad är ljung bra för?

Ljungens blommor innehåller eterisk olja som verkar lugnande och avstressande för kroppen. En god och rogivande infusion på ljung och kamomill skänker ro till natten. Ljung stärker även blodkärlens väggar och motverkar därmed blåmärken. Ljungens innehåll av arbutin hjälper vid behandling av urinvägsinfektion.

Vilken ljung är bäst?

Väj rätt ljung – Calluna är mest hållbar Det är en perenn, alltså en växt som lever mer än ett år och kan klara sig ute hela vintern. Calluna är en tålig ljungsort som växer i naturen och klarar både frost, regn och sol. Den finns i vitt, rosa och rött. Garden Girls är också en perenn ljung som också klarar sig bra.

När blommar ljungen drakamöllan?

Nu på sensommaren täcks fälten av blommande ljung. Delar av heden bränns ner varje år för att undvika att ljungen tar över de öppna gräshedarna.

Share this post