Trendig

Vem ager Millicom?

Vem äger Millicom?

Nuvarande Millicom skapades när Kinnevik-bolaget Comviq International slogs samman med amerikanska Millicom.

När har Millicom utdelning?

Det går ut på att minska investeringarna och dra in både aktieutdelning och eventuella återköp av aktier. Därigenom lämnar Millicom ingen utdelning för 2020.

Är Millicom köpvärd?

Den svårvärderade Millicom-aktien kan vara värd att satsa på tror tidningen Affärsvärlden. Bedömarna ser potential i det Stenbeck-grundade bolaget igen. Men ledningen får fortsatt kritik.

Vad händer med Millicom?

Millicom har slutfört försäljning i Tanzania Millicom har slutfört sin avyttring i Tanzania, som kommunicerades den 19 april 2021, och därmed också genomfört sin mångåriga strategi att sälja av samtliga verksamheter i Afrika.

Hur deklarera Kinnevik Millicom?

Av anskaffningsutgiften för en ursprunglig aktie av serie B i Kinnevik AB bör 79 procent hänföras till kvarvarande aktie och 21 procent till inlösenaktien. Varje inlösenaktie i Kinnevik AB som har lösts in mot likvid i form av depåbevis i Millicom International Cellular S.A. bör anses avyttrad för 60,09 kronor.

Vad händer med Sobi?

Specialistläkemedelsbolaget Sobi kommer att upphöra med tillverkningen av läkemedlet Refacto, vid behandling av blödarsjuka, under första kvartalet 2024. Det framgår av ett pressmeddelande.

När delade Kinnevik ut Millicom?

Kinnevik AB, organisationsnummer 556047-9742 (Kinnevik) har uppgett följande. Aktieägarna i Kinnevik beslutade vid en extra bolagstämma den 7 november 2019 att skifta ut Kinneviks hela innehav i Millicom International Cellular S.A. (Millicom), i form av svenska depåbevis som är noterade på Nasdaq Stockholm.

Varför faller Kinnevik?

Kinneviks aktie rasar efter att investeringsbolaget tvingats skriva ned värdena på sina onoterade innehav med över 3 miljarder kronor under det senaste kvartalet. Di har listat hela Kinneviks portfölj och pekat ut de största surdegarna.

Hur deklarera Kinnevik inlösen?

Av anskaffningsutgiften för en ursprunglig aktie av serie A i Kinnevik AB bör 69 procent hänföras till kvarvarande aktie och 31 procent till inlösenaktien. Av anskaffningsutgiften för en ursprunglig aktie av serie B i Kinnevik AB bör 62 procent hänföras till kvarvarande aktie och 38 procent till inlösenaktien.

Vad göra med Kinnevik Il B?

Ägde man 100 st Kinnevik B-aktier 14e maj 2021 så hade man efter splitten 100 st Kinnevik-aktier och 100 st Kinnevik IL (inlösenaktier). Om man inte sålde sina Kinnevik IL-aktier så konverterades de till Zalando-aktier. För 100 Kinnevik IL-aktier fick man alltså 19 st Zalando-aktier (100 * 0,1958).

Vem köper Sobi?

Fakta/Sobi Största ägare i Sobi är Investor följt av Astra Zeneca, som 2019 sålde rättigheter till läkemedlet Synagis mot nedre luftvägsinfektion, och tog delvis betalt i aktier i Sobi.

Share this post