Rekommendationer

Vad hander med Almirante Storni?

Vad händer med Almirante Storni?

Släckningsarbetet på Almirante Storni avslutades i förra veckan, delar av lasten har lossats och fartyget har kunnat minska sitt djupgående. Med detta klart flyttades fartyget vid lunchtid, från kajplats 615 i Skandiahamnen till kajplats 751 i Arendal.

Hur sjönk Estonia egentligen?

Särskilt viktigt är det när människor skadats och dött. Haverikommissionen skrev en stor rapport där de berättade om hur Estonia sjunkit. Olyckan berodde på att fartygets bogvisir hade lossnat och att mycket stora mängder vatten kommit in i fartyget och gjort så att det sjönk väldigt snabbt.

Var ligger Almirante Storni?

Bulkfartyget Almirante Storni lämnade kajplats 751 i Arendal i Göteborg kl. 08:00 på söndagsmorgonen och är nu på plats vid kajen på Grötö i Lysekil.

Hur startade branden på Almirante Storni?

Det visar ett inspektionsprotokoll som SVT tagit del av. Branden ombord på det Liberiaflaggade bulkfartyget Almirante Storni bröt ut utanför ön Vinga i Göteborgs skärgård på lördagseftermiddagen. Enligt Kustbevakningen startade brandförloppet i trävirke som lastats på övre däck i fartygets för.

Hur går det med det brinnande fartyget i Göteborg?

Den 10 december beslutade Transportstyrelsen att fartyget under den 11 december 2021 ska anlöpa Göteborgs hamn, i enlighet med rederiets framtagna bärgningsplan.

Varför brann Almirante Storni?

Ett stort fartyg stod i lågor, strax söder om Vinga. En omfattande insats inleddes, och förstärkning från utlandet skickades till det brinnande fartyget – Almirante Storni – för att bistå Kustbevakningen i släckningsarbetet.

Vad tror man hände med Estonia?

Fartyget sjönk efter att bogvisiret lossnade och vattnet som strömmade in fick fartyget att välta, säger Kujala. Enligt Kujala kom det alltså in betydligt större mängder vatten genom hålet i fören, än genom hålen i skrovet. Därtill strömmade vatten in eftersom fartyget kapsejsade.

Varifrån kom det brinnande fartyget?

Larmet kom vid 14.30 och fartyget var då belägen nära Trubaduren söder om Vinga i Göteborgs skärgård. Ombord var en besättning om 17 personer, som knappt en vecka senare fortfarande inte lämnat fartyget sedan branden bröt ut. Fartyget var på väg från Ljusne i Hälsingland till Alexandria i Egypten.

Vart skulle den brinnande båten?

Fartyget skulle frakta träplankor från Hälsingland i norra Sverige till Alexandria i Egypten. Men i lördags började fartyget brinna i havet utanför Göteborg.

Share this post