Ny

Vad betyder varmepumpstumlare?

Vad betyder värmepumpstumlare?

Värmepumpstekniken uppnår oöverträffad energieffektivitet med upp till 40 % energibesparing. Tack vare tekniken får du en bättre hantering av dina kläder med mindre förbrukad energi – till skillnad från en vanlig torktumlare.

Vad är det för skillnad på olika torktumlare?

Det finns tre olika typer av torktumlare att välja på; kondenstumlare, frånluftstumlare och värmepumpstumlare. Då de fungerar på olika sätt, ställer olika krav vid installation och också skiljer sig i energiförbrukning kan det vara värt att reflektera över vilken som passar dig.

Är Värmepumpstumlare bra?

En så kallad värmepumpstumlare har ofta överlägsen energieffektivitet och låg energiförbrukning men är i gengäld något dyrare än kondenstumlaren. Båda varianterna är smidiga att installera eftersom de endast kräver ett eluttag då fukten samlas i en vattenbehållare.

Hur fungerar en Värmepumpstumlare?

Hur fungerar en värmepumpstumlare? En värmepumpstumlare är en kondenstumlare med värmepumpsteknik. Den är vädigt energisnål då den bevarar och återvinner den varma luften för att torka kläderna med. Detta skiljer sig från en traditionell kondenstumlare som i stället släpper ut den varma luften i omgivningen.

Vilken torktumlare blev bäst i test 2020?

Testvinnare i topplistan för torktumlare som blev bäst i test 2020 1:a LG modell RC80U2AV0W. Med sin kapacitet på 8 kg kan denna torktumlare från LG klara behovet hos ett hushåll på fler än 5 personer utan problem. Torktumlaren är märkt med energiklass A+++ och du kan därmed vara säker på att ha valt en energisnål och miljövänlig modell.

Vad är en torktumlare rätt för dig?

Då är en torktumlare helt rätt för dig! En stor fördel med torktumlare är dessutom att de räddar ditt hem från fukt motsvarande ca 400 liter vatten per år, om man jämför med att torka tvätten på en torkställning. Dessa 100-tals liter vatten kan göra stora skador i huset när det gäller mögel och fukt.

Vilka Torktumlare är bäst i test?

I de tester som är utförda under 2010-talet är det framför allt tre tillverkare som utmärker sig positivt genom att återkommande få toppresultat och bli utsedda till bäst i test. De tillverkare som enligt experterna gör de bästa torktumlarna just nu är Bosch, Miele och Siemens.

Share this post