Blogga

Nar byggdes munksjobron?

När byggdes munksjöbron?

17 juni 1906Munksjöbron / Öppnade

Hur lång är munksjöbron?

Munksjön

Geografiskt läge
Munksjön Topografiska kartan över Munksjön.
Mått
Areal 0,842 km²
Höjd 88 m ö.h.

Hur långt är det runt Munksjön?

Munksjön runt 5,5k / Ironman banan Men banan längs med Munksjöns stränder går såklart att följa som den är, ett rent varv är ca 5,5 km. Det är en ganska flack bana med en kortare stigning precis vi högskolan eller om man springer motsols vid det s k Munksjötornet.

När byggdes bron i Jönköping?

Byggandet av bron över Munksjön i Jönköping kostade mer än 100 miljoner kronor och är den genom tiderna största investeringen i kommunen. Brobygget startade 2004 och bron invigdes 2006. Brobygget var kontroversiellt ur miljösynpunkt, bland annat på grund av kvicksilverhaltiga sediment på sjöns botten.

Hur långt är det runt Rocksjön?

Slingan på 5 km är tillgänglighetsanpassad för barnvagn och rullstol.

Kan man bada i Munksjön?

Länsstyrelsens undersökning visar att Jönköpingsborna utan fara för hälsan, både kan bada i sjön och äta fisk som fångats i den: Däremot är man en bottenlevande organism så bör man vara ordentligt orolig och inte bosätta sig i Munksjön.

Hur långt är det runt Rocksjön i Jönköping?

Rocksjön är biologiskt rik och fin för sportfiske. En spång tar dig genom sjöns vassbälten och kärr. Slingan på 5 km är tillgänglighetsanpassad för barnvagn och rullstol.

Hur djup är Rocksjön?

Rocksjön är en sjö i Jönköping i Småland och ingår i Motala ströms huvudavrinningsområde. Sjön är 11,3 meter djup, har en yta på 0,324 kvadratkilometer och befinner sig 88 meter över havet.

Kan man bada i Rocksjön?

Här finns information om Rocksjöbadet, Jönköpings centrala friluftsbad vid Rocksjön, ett stenkast från Asecs köpcentrum. Rocksjöbadet ligger nära. Här har badplatsen funnits länge, länge och många är de jönköpingsbor som genom åren klivit i vattnet här. Badet har stora gräsytor samt brygga.

Är det algblomning i Vättern?

Algblomning vid badplatser På sidan Badplatsen kan du söka efter badplatser via karta eller via kommun och hitta information om badvattenkvalitet samt uppgifter om algblomning vid kommunala badplatser som provtas av respektive kommun.

Hur lång är Rocksjön?

Leden är ca 5 km lång.

Var ligger Rocksjön?

Rocksjön är en sjö i Jönköping i Småland och ingår i Motala ströms huvudavrinningsområde.

Share this post