Allmänning

Varfor har man ett vattenlas?

Varför har man ett vattenlås?

Vattenlåsets funktion är att hindra avloppsdoft från att komma upp genom avloppssystemet och in i bostaden. Du finner vattenlås i olika utföranden inne i din bostad. montaget förekommer. Som du kan notera, ser modellerna lite olika ut beroende på placering.

Hur fungerar Pungvattenlås?

Pungvattenlås är i dag en av de vanligaste formerna av vattenlås. De är lättare att rensa och tar mycket mindre plats. Därför är de populära i badrum och badrumsmiljöer. Pungvattenlås bygger på ett rör som är försänkt i en kopp (pung) som lämnar kvar en del av vattnet så att luften inte kan passera.

Hur får man upp vattenlåset?

En del silar går att lyfta upp, medan andra sitter fastsatta med skruvar.

  1. 2) Lyft upp vattenlåset.
  2. 3) När du sätter tillbaka vattenlåset är det viktigt att det hamnar rakt, så och att gummipackningen sluter tätt.
  3. 4) Avsluta med att fylla vattenlåset med nytt vatten.

Hur ser vattenlåset ut?

Ett modernt vattenlås ser ut som en liten hink. Det går lätt att lyfta upp eller vrida loss och kan då enkelt rengöras på in- och utsidan. Tänk på att den lilla gummilisten ska sluta tätt när du sätter tillbaka vattenlåset.

Vad händer om man inte har vattenlås?

Utan vattenlåset skulle avloppssystemen orsakat hemska mängder avloppsgaser i våra hem, och rinnande vatten skulle måhända vara mer av en belastning än den bekvämlighet vi idag ser det som. Dessutom är vattenlåset en säkerhetsmekanism hos raffinaderier, som där hindrar utsläppet av farliga gaser.

Var är vattenlåset?

Ett vattenlås sitter på framledningen till alla utlopp för avloppet i alla hus och förhindrar att avloppslukt tränger upp men också för din och min säkerhet. Det ser oftast ut som ett ”U” format rör.

Hur öppnar man Duschavloppet?

Man får vicka lite försiktigt, lirka lite runtom men det skall också gå bra.

Share this post