Ny

Hur beskrivs sjon i Nar hundarna kommer?

Hur beskrivs sjön i När hundarna kommer?

Älskar det, skyr alla som försöker säga att det kanske inte är bra, att ge allt, att man måste tänka på sig själv, vara en egen person med en egen väg. Och sen kommer hundarna. Beskrivningar av sjön används både som symbol för det mänskliga psyket, läkande och som tidens gång.

Hur beskrivs miljön i boken När hundarna kommer?

”När hundarna kommer” baseras till viss del på en verklig händelse. Jessica Schiefauer har berättat att när hon var 17 år misshandlades en tonårig kille till döds på orten där hon bodde, något som har följt med henne ända sen dess. Djupare reflektion: Kanske är jag en hemsk människa.

När hundarna kommer Litteraturanalys?

Detta är berättelsen om Esters och Isaks stora kärlek. Och det är berättelsen om när Isaks lillebror Anton tog en annan människas liv. När Ester och Isak möts på en fest vid sjön blir de hopplöst förälskade. De har bara ögon för varandra och de ser inte Antons ensamhet och längtan efter gemenskap.

När hundarna kommer ljudbok?

Den Augustprisbelönade “När hundarna kommer” av Jessica Schiefaur som finns som gratis ljudbok, är en barn och ungdomsbok om en kärlekshistoria utan gränser. Ester och Isak träffas på en fest vid en sjö där de båda känner sig utanför och obekväma, som resultat dras de mot varandra.

Hur är När hundarna kommer skriven?

När hundarna kommer[redigera | redigera wikitext] När hundarna kommer är en ungdomsroman av Jessica Schiefauer utgiven 2015. Boken handlar om kärlek, besatthet, samt våld och följer protagonisterna Ester och Isak. Den tilldelades Augustpriset 2015 för bästa barn- och ungdomsbok.

När hundarna kommer kronologi?

Anton dras till rakade killar som lyssnar på vit makt-musik, dricker och går omkring med hundar. Vid ortens lilla sjö hänger ungdomarna: grillar, simmar, spelar musik, kör motorcyklar och dricker öl. På sensommaren går allt överstyr. En femtonåring sparkas till döds.

Share this post