Allmänning

Nar brann Cirkus i Goteborg?

När brann Cirkus i Göteborg?

Lorensbergs Cirkus[redigera | redigera wikitext] Lorensbergs Cirkus 1963, sedd från Engelbrektsgatan. Lorensbergs Cirkus var en cirkus- och konsertlokal i centrala Göteborg som uppfördes 1884, återuppfördes efter en brand 1900 och slutligen revs 1969.

Vem äger Cirkus i Stockholm?

Pop House Sweden har stora planer på att utveckla Djurgården till en välbesökt destination. Bolaget äger både Abbamuseet och Cirkus, nyligen tog man också över Hasselbacken från Scandic Hotels.

Hur många sittplatser finns på Cirkus Stockholm?

1 650Cirkus Arena & Restaurang på Djurgården AB / Antal Sittplatser

Cirkus, ursprungligen Djurgårdscirkus, är en teater-, konsert- och evenemangsscen på Djurgården i Stockholm. Den invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. I dag har Cirkus plats för 1 650 sittande gäster och förutom teater, konserter och shower anordnas kongresser och mässor.

Vart ligger lilla Cirkus?

Lilla Cirkus på Djurgården i Stockholm är en ny fräsch anläggning med scen, salong och stor foajé i två våningsplan. Lilla Cirkus är alltså ny och en tillbyggnad på den ursprungliga arenan Cirkus som funnits på Djurgården sedan 1892. Tillbyggnaden ritades av White Arkitekter och invigdes oktober 2015.

Vem äger Hasselbacken?

Scandic säljer Hasselbacken till Pop House, där Björn Ulvaeus och Conni Jonsson är huvudägare. Enligt Dagens Industri sålde Scandic Hasselbacken på Djurgården i Stockholm för 230 miljoner kronor.

Vem spelar Pippi på Cirkus?

Om produktionen: Björn Ulvaeus, Pop House, Cirkus och Astrid Lindgren Aktiebolag firar sommaren 2022 Pippi Långstrumps 75-årsjubileum genom att sätta upp en sprakande, musikalisk cirkusföreställning i samarbete med Cirkus Cirkör – PIPPI PÅ CIRKUS.

Hur lång är ges showen?

TIDER. Showen pågår ca 100 min utan paus.

Var är bäst att sitta på Cirkus?

Här ryms Cirkus stora scen i historisk miljö, med plats för 1 644 sittande gäster samt hypermoderna nya Lilla Cirkus som tar upp till 800 personer i biosittning. Cirkus Arena & Restaurang har mingelutrymmen för flera hundra gäster och och en fantastisk festvåning med plats för drygt 100 personer.

Vad är lilla Cirkus?

Lilla Cirkus invigdes i oktober 2015. Här kan alla typer av evenemang ta plats. Det kan handla om konserter, familjeföreställningar, stand-up, konferenser, företagsfester, biovisningar och bolagsstämmor.

Share this post